7 трика, които ще ви направят по-малко разсеяни

7 трика, които ще ви направят по-малко разсеяни
Източник: iStock/Guliver

Вдигнете ръка, ако се разпознавате в следните твърдения: Често влизате в една стая и не се сещате защо сте влезли. Закъснявате. Никога не можете да си намерите ключовете. Отплесвате се по време на разговори. Мислите ви са разпилени и трудно си правите планове. Просто сте разсеяни. Постоянно.

Какво да направите тогава? Да приемете това като един от недостатъците си и да продължите да си живеете както досега? В никакъв случай. Перманентната разсеяност може да навреди много на кариерата, а и на личния ви живот. Според Lifehack обаче има няколко лесни трика, които ще ви помогнат да се справите с нея.

1. Слагайте винаги нещата на едни и същи места. Звучи просто, но работи. Така ще си изградите навици и рутина, които са полезни за разсеяните хора.

Направете тези 9 неща преди 9 сутринта и ще имате прекрасен ден

Някои хора мразят сутрините, други ги обожават. Независимо от кой тип сте, можете да направите сутрешните си часове...

2. Правете си списъци със задачи за деня и си слагайте крайни срокове. Примерно: "Ще отговоря на всички имейли до 11:30 ч.".

3. Ако ви е трудно да спазвате сроковете, нагласяйте си аларми на телефона, за да ви напомнят как трябва да се движите във времето.

4 прости навика, които ще ви направят по-богати

Бюджeтиpaнeтo e ĸaтo диeтaтa - ĸoгaтo e твъpдe cтpoгo, бъpзo ce пpoвaля. Зa щacтиe имa пpocти нaчини зa пpeoдoлявaн...

4. Делегирайте някои свои ангажименти и отговорности, ако е възможно. Никой не може да прави всичко сам, а и често ставаме най-разсеяни, когато сме най-заети.

5. Не подценявайте магията на... лепящите се листчета. Сложете си такива с написани върху тях задачи на места, върху които погледът ви попада често.

6. Не правете по няколко неща наведнъж. Вместо това се съсредоточете върху едно, но пък го свършете докрай.

7. Редовно почиствайте работното си място. Така ще подреждате и мислите си.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.