9 лесни начина да направите тази година най-продуктивната в живота ви

9 лесни начина да направите тази година най-продуктивната в живота ви
Източник: iStock/Guliver

Ако все още обмисляте какви да са целите ви през новата година, добавете към списъка "увеличаване на продуктивността". Това ще окаже благотворно влияние не само на кариерата ви, а и на личния ви живот, защото ще организирате времето си по-добре и ще ви остават повече часове за почивка и приятни занимания. От Business Insider са се допитали до експерти и са селектирали най-полезните съвети за продуктивна година.

1. Имате задача, която може да се свърши бързо? Направете я веднага, вместо да я оставяте за последно. Отхвърлянето ѝ ще направи по-спокойни, няма да я мислите цял ден и ще се почувствате енергизирани.

2. Дръжте телефона си далеч от себе си, докато работите, например в някое чекмедже. Стига да не очаквате обаждане, разбира се. Но иначе рискувате честичко да се разсейвате със социалните мрежи.

3. Асоциирайте нещо, което обичате, с нещо, което трябва да постигнете. Да кажем, че обожавате кафе. Привикнете да започвате с най-голямата задача за деня в компанията на любимата напитка. Така си създавате ритуал, който ви настройва на работна вълна.

4. Оставяйте си достатъчно време просто да помислите. Можете дори да го включите в графика си - "от 10 до 10:15 ч. ще обмисля стратегията си за онази важна среща". Не се захващайте с друго в определените минути.

5. Правете си списъци със задачи за седмицата и ги подреждайте по приоритети. Можете да си правите такива и с нещата, които искате да направите в свободното си време.

6. Бъдете добри към себе си. Не се самобичувайте само защото не сте изпълнили някой план, някой списък. Все пак сме хора и всички имаме лоши или мързеливи дни. Не си създавайте сами напрежение.

7. Когато се захванете с даден проект, помислете предварително какви са основните проблеми, които биха могли да възникнат и как могат да се разрешат. Така ще сте подготвени.

8. Съобразете ангажиментите си с нивата си на енергия през деня, ако това ви е възможно. Някои хора се чувстват по-дейни сутрин, други - вечер, тези моменти трябва да се използват.

9. В началото на деня си поставяйте по 3 цели спрямо нивото ви на заетост. Но се стремете в повечето случаи те да допринасят с нещо към по-дългосрочните ви, големи амбиции.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.