Трябва ли да кажете на интервюто за работа, че имате и друга оферта?

Трябва ли да кажете на интервюто за работа, че имате и друга оферта?
Източник: Thinkstock/Guliver

Поканили са ви на интервю за работа, но междувременно от друго място са ви предложили позиция. Все още не сте сигурни дали да приемете и затова решавате да отидете и на събеседването на първото място. Но уместно ли е там да споменавате за предложението?

Някои хора го правят, защото смятат, че така "цената" им се вдига в очите на интервюиращите и могат да си издействат по-апетитна заплата или позиция.

От Forbes обаче съветват да НЕ разказвате за другата оферта. Това поставя хората, с които разговаряте, под определено напрежение, променя енергията на разговора. Което може да ви изиграе лоша шега. Тези хора вероятно ще проведат няколко интервюта в същия ден. Ако споменете за страничната си опция, може би дори няма да си направят труда да ви запомнят или да ви се обадят отново.

5 трика, чрез които ще се харесате на всеки непознат

Чували сте, че първото впечатление е изключително важно за бъдещите ви отношения с даден човек. Но знаете ли, че то...

В същото време обаче, ако те не се свържат с вас до два дни, е добре да им пишете, за да ги попитате какво се случва. И ей така, между другото, да споменете, че са ви предложили друга работа. Това би могло да ги накара да се позамислят за кандидатурата ви или поне да побързат с отговора, за да се ориентирате какво да правите.

При всички положения е по-добре да избирате между няколко опции, отколкото на хоризонта да не се появява нито една. Направете избора си достатъчно информирано, като вземете под внимание какво е най-важно и потребно за вас на този етап от живота и кариерата ви.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.