4 странни, но ефективни начина да вършите повече работа в офиса


4 странни, но ефективни начина да вършите повече работа в офиса
Снимка: Bizbuzz

4846

Да приемем, че вече сте опитали всички обичайни трикове за увеличаване на производителността, но все още не сте достигнали нивото, на което се надявате. Преди да се откажете, излезте извън зоната си на комфорт и проучете следните нетрадиционни техники, които според редица служители наистина вършат работа.

1. Заложете на зелено

Това предложение не трябва да ви изненадва. В крайна сметка има безброй проучвания за ползите от живи растения във вашия офис. Например, доказано е, че могат да подобрят настроението на служителите и да повишат производителността с до 15 процента. Други изследвания пък показват връзка между по-малкото болнични дни след поставянето на растения на работното място. Заложете на лесни за отглеждане видове като кактус, бамбук, алое вера и т.н.

2. Поставете си няколко нереалистични цели

Това предложение вероятно звучи адски нелогично. Ако залагате цели, които вие и вашият екип не можете да постигнете, значи ли, че всички сте примирени с провала? Ако наистина искате да постигнете висока производителност, поставете това, което изглежда като безумна и нереалистична цел (като достигане на целогодишните продажби през следващите шест месеца). Просто опитайте и вижте как искрата на креативността и фокуса избухва в действие. Дори твърде амбициозните задачи създават усещане за неотложност и мотивират всеки човек да поема повече рискове.

3. Играйте игри

Някои експерти твърдят, че по време на работа не трябва да се играят игри, защото пречат на концентрацията, но от друга страна те могат да поддържат служителите свежи и мотивирани, като същевременно ги обединява. Учените дори са открили, че най-обикновените джага и дартс се борят със стреса на работното място и помагат за развитието на приятелства.

4. Подремвайте

Звучи ли ви смешно? А знаете ли само през последните 3 години колко от големите американски корпорации са създали „стая за дрямка”? Наистина много! Много изследвания доказват, че дори 20-минутната дрямка в ранния следобед може да ни зареди с мотивация за работа и да увеличи производителността с около 17%.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички