Слави отговори защо говори за референдум сега, след като се застъпваше за Доган, Борисов, Кунева


Слави отговори защо говори за референдум сега, след като се застъпваше за Доган, Борисов, Кунева
Снимка: БГНЕС

3903

Не мога да ви отговоря на въпроса дали действията ми са непоследователни заради предишни мои постъпки. Никога не съм се наричал лидер на обществено мнение. Твърде лично е и точно пред Вас няма да си правя самооценка. Така шоуменът Слави Трифонов отговори на критичен въпрос на списание „Икономист“.

Точният въпрос гласеше следното: През годините си спомням, че сте бил приятел с Бойко Борисов, след това направихте положителен коментар за Ахмед Доган, четири години по-късно пуснахте песента „Време да изхвърлим боклука“, после подкрепихте Меглена Кунева за президент, сега иницирате подписка за референдум. Можете ли да споделите оценката си за прозорливостта ви като водач на обществено мнение? Не е ли лицемерно да твърдите, че това сте просто вие, след като имате политически инициативи и след като моделирате обществено мнение? Имате ли се за инстанция и прозорлива личност, че да казвате, че политическата система е прогнила, след като толкова пъти действията ви са били непоследователни спрямо предишни оценки? Казвате „аз съм сам, но инициирате обществено мнение“?

Имам възможността да правя някакви неща, оценката я дават зрителите – като рейтинг, като билети за концерт, по друг начин е субективно. Интернет е подходящо място да видиш как те оценяват, но там има доста субективизъм, добави Трифонов. Не се изживявам като трибун и водач на политическа инициатива, каза още шоуменът. Той призна, че е предлагал Меглена Кунева като алтернатива в президентските избори, но не като политическа партия, а като гражданин. Имам право като гражданин, заяви Слави Трифонов, който уточни, че е наясно с отговорността си и я носи.

Същевременно Слави заяви, че СЕМ не пази свободата на словото, а я ощетява. СЕМ основно съблюдава интересите на политиците, категоричен беше шоуменът. Той даде пример с бившия шеф на СЕМ Георги Лозанов – сега станал пръв радетел на свободата на словото, а докато е бил начело на комисията не било така.

ВЪВ ВИДЕОТО СЛАВИ ОТГОВАРЯ НА ВЪПРОСА МЕЖДУ 21:00 и 26:00 МИНУТА

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички