Какви са ползите за потребителите от отопление с печки на пелети


Какви са ползите за потребителите от отопление с печки на пелети
Снимка: iStock

2276

Богатия избор от отоплителни решения предоставя на домакинствата възможности да инвестират в енергийно ефективни уреди, които са с перспективна употреба и икономичен разход на гориво. Но именно от това на какъв вид ресурс ще заложите е ключов момент, от който зависи до колко ще останете удовлетворени от сметките, които ще плащате месечно за топлина. Съобразно това дали се касае за индустриален, бизнес или жилищен имот средствата за климатизация допринасящи за приятна и комфортна топлина на тялото се избират според спецификата на сградата и общата площ, която ще захранват. Напоследък доста клиенти избират алтернативни и екологични горива, които се дефинират като възобновяеми източници. Точно такъв ресурс са пелетите, които доказват, че осигуряването на топлина дори в големи площи е възможно на ниска цена. А уредите, които набират огромна популярност са печки на пелети, камини и котли.

Удобства на отоплението с биогориво

Замяната на печката на дърва с такава на пелети носи огромни предимства за стопаните на имота. Ако до сега сте се чудили къде да съхранявате дървените трупи за да не се мокрят и да са защитени от вредители то този проблем с пелетите остава на заден план. Самата технология на производство на гранулите за горене ги прави изключително лесни за боравене, тъй като са лек материал, който се транспортира в малки чували и не изисква специални условия за прибиране. Освен това една транспортна единица пелети се равнява на 10 еквивалента на дървен материал, което на практика показва, че ще имате нужда от десет пъти по-малко пространство за да съхраните суровината за отопление, посочват от блога myastovsarceto.bg

Но не само това би провокирало интересът за подмяна на печката на дърва с такава на биогориво. Особен положителен акцент от използването на този източник на енергия са също:

- Калоричност;

- Пелетите не горят, а тлеят, което показва, че те освобождават топлинната енергия равномерно и бавно;

- Без миризма и дим;

- Остатъчната пепел е изключително малко количество, което не изисква ежедневното почистване на уреда.

Ако търсите по-приоритетен начин за отопляване от използването на дърва то пелетите са горивото, с което наистина ще можете да си осигурите много по-висока ефективност и удобства.

Как се избира печка

Сред най-широко разпространените такива уреди са именно печките. За разлика от стандартните модели, при които се използват дърва тук има специално приспособление, което е предназначено за изгаряне на пелети. Със сигурност това, което е необходимо да се отбележи е, че наред с удобствата, присъщи за възобновяемия източник на енергия самите уреди са устроени така, че да подобрят експлоатацията и обслужването през зимния сезон. Акцентите, които привличат все повече клиенти се дължат на:

- Лесна инсталация;

- Много приемлива първоначална инвестиция;

- Изключително ергономичен и модерен дизайн на печките;

- Автоматизиран режим на работа;

- Висока ефективност;

- Самопочистване;

- Адаптация в различни зони на имота.

Независимо от това, че се дефинира като печка то тези уреди са високотехнологични решения, които наистина могат да допринесат за пълно удовлетворение, икономичен режим на експлоатация с минимална ангажираност при обслужване.

Правила за избор

Както вече споделихме има различни типове имоти, които се повлияват рентабилно от уреди, които са приспособими към тях. За да сте сигурни, че ще инвестирате в подходящата печка на пелети е препоръчителна консултация със специалист. А за да сте подготвени с въпросите, които ще ви бъдат зададени имайте предвид, че моделите се различават по:

- Дизайн;

- Марка и модел;

- Цена;

- Мощност;

- Топло отдаващи свойства;

- Енергиен клас;

- Разходна норма;

- Вид на горивото, с които уреда работи най-ефективно и пълноценно (слънчогледови, иглолистни или друг тип пелети);

- Тип на димоотводните тръби, които е необходимо да се използват при свързване с комина.

Дори един детайл да бъде подценен това би довело до сериозни промени в очакванията по отношение на осигуряването на топлина. Затова бъдете безкомпромисни и избирайте с перспектива печка, която да ви служи и да улесни ежедневните ви ангажименти през зимните месеци.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички