Кои са причините алуминиевите радиатори да са предпочитани от клиентите


Кои са причините алуминиевите радиатори да са предпочитани от клиентите
Снимка: Thinkstock

1394

Препоръчително е домакинствата, които имат намерение да използват парно отопление без значение от източника на осигуряване на топлинна енергия (централен или локален) да изберат радиатор алуминиев. За да не бъде голословно и хвърлено просто така във виртуалното пространство подобно твърдение ще представим съответните аргументиращи факти, които са повод именно тези тела да бъдат препоръчани. Пазара по отношение именно на този тип топлопреносители е доста мащабен. Спрямо технически параметри и качества произведените от различни фабрики радиатори от алуминий се различават, но пък в основата си те се приемат като едно емблематично средство, което е в готовност да и осигури нужните удобство, комфорт и уют през зимните месеци.

Защо има разлика в офертите при различните производители

Както при всеки друг алтернативен продукт така и тук се наблюдава закономерна разлика между различните варианти. Логично е такива брандове, които са изключително утвърдени и с висока репутация да бранят позициите си с качествени стоки и една идея по-високи стойности на предлаганите продукти. Но не това е главното, което е причина за разликата в цените. И при алуминиевите се наблюдава така наречената тенденция за нискокачествени материали. Евтини са онези тела, при които се акцентира само на основна суровина. За да бъдат по-устойчиви на натоварване към основния алуминий се добавят допълнителни компоненти, които го правят по – стабилен и износоустойчив. Един от големите проблеми на алуминия е, че не е много устойчив на високо налягане, което предизвиква проблеми в системите за отопление.

Сами се досещате, че подобрените версии ще са по-скъпи като крайно изделие, а евтините са онези, които са с:

- По-тънка дебелина на стените;

- Недостатъчно обогатени от допълващи подсилващи елементи;

- Лесни деформации, които налагат различни ремонти и поправки, а често и подмяна на радиатора с по-добър.

Качества на добрите алуминиеви радиатори

Надеждните и сигурни отоплителни тела са тези, които са изработени от здрави съставки. Алуминиевите радиатори могат да бъдат изненадващо дълголетни стига да съумеете да инвестирате именно в такива, които са оптимално издръжливи на дългогодишна употреба. А това се конкретизира от приоритетните качества, които притежават тези тела като:

- Лекота на крайното изделие

Като цяло самата сплав е от най-леките за изработка на радиатори. Това от своя страна позволява да бъдат използвани като средство за отопляване в различни пространства;

- Дискретен дизайн

Производителите изненадват с креативност по отношение на визията, която придават на отоплителните тела. Елегантни и почти невидими те се адаптират супер дискретно в помещенията и се превръщат в акцент, излъчващ приятна топлина и уют;

- Висока топлопроводимост

Навярно сте чели и в други публикации, че това е един от водещите приоритети, които се взимат предвид при покупка и избор на отоплителни тела. Реално моделите са единствените, които оптимално бързо и коректно успяват да се справят с отопляването именно благодарение на топлопроводимостта, с която се отличават;

- Антикорозивност

Ключов детайл и характеристика на алуминиевите радиатори е това, че те не корозират. По това си свойство метала наистина няма аналог и се възприема като възможно най-предпочитаните спрямо тези си особености. Не се повлиява от различните видове флуиди и дори издържа на течности с доказан химичен състав.

Без топлинно разсейване

До тук изложените свойства на материала определено го нарежда сред приоритетните за изработка на радиатори за отопление. Високоефективни и надеждни, с дълги експлоатационни показатели са част от аргументите, които биха стимулирали все повече клиенти да инвестират в подобни отоплителни решения, посочват от MFUB.

Загубите на топлинна енергия тук са незначителни, тъй като именно високата топлопроводимост е сред най-важните качества, които позволяват за оптималното усвояване и предаване за повишаване температурата на въздуха в помещенията, в които са монтирани.

Краткия анализ на радиаторите от алуминий показва, че има защо да се разчита на продукти, които са с облекчена конструкция, ниски разходи и високи отоплителни мощности.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички