Памперсите – размери и съвети


Памперсите – размери и съвети
Снимка: Pixabay

4670

Вероятно преди да станете родител не сте си представяли, че дните ви ще бъдат толкова ангажирани с тази тема (помислете за ден, откакто се е родило бебето ви, в който да не сте говорили за това...).

Колко памперси ще са ви необходими? Какъв размер пелени трябва да носи детето ви? Използва ли детето ви нормален брой пелени на ден?

Платнените пелени се предлагат в различни размери.

Платнените и хибридните пелени нямат стандартен размер, както пелените за еднократна употреба.

Въпреки че често се използват термините малък, среден и голям, действителният размер и предвидената възраст могат да варират значително.В резултат на това е изключително важно да се придържате към техните специфични изисквания за размери и тегло. Например размер 2 пелени са подходящи за деца с тегло от 4 до 6 или 8 килограма.

Струва си също така да се отбележи, че има много различни видове платнени пелени. Съществуват пелени от плат, които са предназначени за конкретни възрасти и етапи, както и едноразмерни пелени от плат, които пасват на всички. Те са направени така, че да растат заедно с вашето дете и да му пасват на различни етапи от развитието.

Въпреки че купуването на универсални пелени от плат може да изглежда привлекателно, те може да не са най-подходящи за вашето дете на всеки етап. В някакъв момент вероятно ще трябва да закупите пелени с конкретни размери.

Много фактори могат да окажат влияние върху това колко пелени от плат да имате под ръка. Вземете предвид следните фактори: - възрастта и скоковете в растежа на бебето ви - колко често планирате да перете пелените от плат - с колко място за съхранение разполагате

Като цяло ще ви трябват пелени от плат за 2 до 3 дни, което за повечето новородени е между 24 и 40! (С напредването на възрастта и по-малкия брой пелени на ден този брой трябва да намалее!)

Други съвети за пелените

Проверете дали са подходящи

Когато сменяте пелената на бебето си, търсете червени следи на местата, където ластикът е бил закопчан, за да разберете дали не е твърде малък. Също така трябва да се уверите, че не е прекалено голяма, тъй като това може да доведе до протичане.

Когато са закопчани, ластиците не трябва да се припокриват или да предизвикват зачервяване около талията, а горната част на пелената трябва да приляга точно под пъпа, осигурявайки пълно покритие на дупето на бебето.

Прегледайте маншетите

Уверете се, че маншетите около отворите на крачетата не са прибрани, когато използвате пелени за еднократна употреба. Протичането по крачето може да бъде причинено от прибрани маншети.

Трябва да се използват пелени за плуване

Обикновените пелени за еднократна употреба не са предназначени за носене в басейна. При потапяне тези пелени подгизват, което ги прави неспособни да абсорбират допълнителни течности и води до падането им от бебето ви поради допълнителното тегло.

Уверете се, че детето ви носи пелена за плуване в басейна, езерото или океана за здравето и безопасността на другите плувци (както и за да избегнете неловка ситуация).

Заключение

Опитът да разберете колко пелени са необходими на вашето бебе може да прилича на задача по смятане! Средните стойности могат да бъдат чудесно начало, но имайте предвид, че всяко бебе и всяка ситуация са различни.

Сумата, с която разполагате за закупуване на пелени, пространството, с което разполагате за съхранение на пелени, бързината, с която расте детето ви, и броят на пелените, които детето ви използва - всичко това влияе на броя на пелените, които трябва да имате под ръка.

Най-добре е да следите внимателно развитието на бебето си, за да знаете точно колко пелени ще са ви необходими в бъдеще.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички