Защо се предлагат телефони без зарядно


Защо се предлагат телефони без зарядно
Снимка: iStock

4740

Сигурно вече сте се запитвали защо някои известни компании за мобилни телефони, като например Apple, не поставят в кутиите със своите устройства кабел за зареждане и адаптер.

Това определено е нещо много интересно, което е практика при все повече компании, особено когато говорим за устройствата от най-висок клас. Какво стои зад тази тенденция?

Грижа за околната среда

Една от основните причини е грижата за околната среда. Макар първоначално много хора да поглеждат скептично, големите компании продават стотици милиони устройства на година. Само си представете какво количество пластмаса е това.

Да не говорим, че много потребители споделят, че всъщност доста често използват старите зарядни от предишни свои устройства, което прави предлагането на нови кабели и адаптери до някъде безсмислено, ако ви е нужен кабел или адаптер, разгледайте в магазина за GSM аксесоари MyTel.bg.

Зарядните стареят много бавно

Една от причините, която можем да посочим като основание за това Епъл да предлага своите устройства без зарядно е изключително дългият живот на тези просто устроени приспособления.

Вероятно всеки от вас може да даде пример с някое старо зарядно в шкафа, което е на повече от 10 години и работи безотказно. Е, стига да намерите телефон, който да се зарежда с подобен остарял артикул.

Въпросът е в това, че независимо колко често или рядко сменяте своите айфони, вероятно ще можете да ползвате поне 2 - 3 поредни устройства с едно и също зарядно, а по него вероятно дори все още няма да има следи от ползване.

Ако помислим малко повече, ще видим, че едно зарядно трудно може да се повреди, дори и ако не го пазим изобщо. Всъщност, едно от малкото беди, които могат да сполетят зарядното, е прекъснатият каел, който обаче също е едно на хиляда, дори и след дълга употреба.

Тенденцията е да не ползваме зарядно

Няма как да не споменем и това, че след iPhone 8 всички модели телефони имат функция за безжично зареждане. Поставяте ги върху специална платформа и повече няма да мислите за това. Именно поради това продуктите и аксесоарите на Apple за iPhone придават нов смисъл с оптимизирането им.

Макар и още да не е доказано, според експерти, съвсем скоро ще видим на пазара и първия телефон на известната марка, който ще е създаден без да има по корпуса отвор за зареждане.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички