Amazon затваря онлайн книжарницата Book Depository


Amazon затваря онлайн книжарницата Book Depository
Снимка: iStock/Guliver

1698

Базираната във Великобритания онлайн книжарница Book Depository ще бъде затворена от компанията майка – американския технологичен гигант Amazon, съобщава ВВС. Book Depository съобщи на клиентите си, че ще преустанови работа по-късно този месец след почти 20 години в бизнеса.

„Съжаляваме да ви съобщим, че Book Depository ще затвори на 26 април 2023 г.“, обяви компанията. Потребителите могат да поръчват книги до обяд британско време в последния ден на работа, се посочва в сайта на компанията.

Book Depository е основана през 2004 г. от бившия служител на Amazon Андрю Крауфорд и бизнес партньора му Стюарт Фелтън. Световната онлайн книжарница, купена от Amazon през 2011 г., има офиси в Лондон, Глостър, Мадрид, Кейптаун и Ченай с центрове за изпълнение в Обединеното кралство и Австралия.

Хиляди клиенти на Book Depository, както и автори на бестселъри, реагираха с тъга на новината.

Ходът се случва, след като Amazon обяви планове да съкрати хиляди работи места, засягайки бизнесите си в цял свят, като целта е да свие разходите. Като част от стъпките компанията обяви промени в бизнеса ѝ с книги, включително да спре да продава абонаменти за списания и вестници на устройството си за електронни книги Kindle. Американски технологичен гигант съкращава нови хиляди служители

Миналия месец главният изпълнителен директор Анди Джаси заяви, че съкращенията в компанията са „трудно решение“, но е най-добре в дългосрочен план. По думите му през последните години повечето сфери на бизнеса на Amazon създават нови работни места. „Предвид несигурната икономика, в която се намираме, обаче и несигурността, която съществува в близко бъдеще, избираме да бъдем по-целенасочени в нашите разходи и численост на персонала“, добавя той.

Подобно на много технологични гиганти Amazon отчете бум на продажбите по време на пандемията, когато потребителите бяха блокирани у дома. Напоследък обаче продажбите му се забавиха, тъй като потребителите харчат по-малко заради кризата с разходите за живот. Други компании, включително Google и собственикът на Facebook Meta, се борят да балансират мерките за намаляване на разходите с нуждата да останат конкурентни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Amazon с най-голямото съкращение на работници в историята на компанията

Amazon придоби здравна компания за 3,9 млрд. долара

Amazon измести Apple и вече е най-ценната марка в света

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички