Белгийският завод на Ferrero подновява работа след скандала със случаите на салмонела


Белгийският завод на Ferrero подновява работа след скандала със случаите на салмонела
Снимка: iStock/Guliver

2390

Белгийските здравни власти обявиха днес, че са дали зелена светлина за рестартиране за период от три месеца на завода на Ferrero в Арлон, който бе в епицентъра на скандала със заразените със салмонела шоколадови яйца Kinder и е затворен от 8 април, предаде FP. Защо беше затворен завода, четете ТУК.

Предстои в тримесечен срок суровините, както и всяка партида от произведените хранителни стоки да бъдат анализирани. Само при положителни резултати от тези анализи продуктите ще могат да бъдат пуснати на пазара, съобщи Федералната агенция за безопасност на хранителната верига.

Италианският гигант Ferrero, който е световно известен с марките Nutella и Kinder, потвърди, че е получил разрешение да поднови работа при определени условия. От днес започва процесът на отваряне на завода, което ще доведе до рестартиране на производствените линии след няколко седмици, подчерта групата с централа в Люксембург. Съставка на течния шоколад Nutella може би е канцерогенна

Заводът в Арлон в белгийските Ардени е голямо съоръжение, в което работят хиляди души.

В началото на април, в навечерието на Великден, групата прибегна към изтегляне на всичките си продукти, произведени в завода в Арлон, след като бяха регистрирани десетки случаи на салмонела в редица европейски страни с предполагаема връзка с шоколадовите изделия. Ferrero купува американския бизнес на Nestle

Според ръководството на Ferrero заразяването в завода в Арлон произтича от филтър, разположен в резервоар с млечно масло и е попаднал там или чрез заразени суровини или посредством хора.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички