Борисов се скри и не прие акциите на "Левски"


Борисов се скри и не прие акциите на "Левски"
Снимка: БГНЕС

5801

Премиерът Бойко Борисов се скри и отказа да приеме акциите на футболния клуб "Левски".

Известният журналист Сашо Диков донесе акциите на клуба пред Министерски съвет, със задача да ги предаде на Бойко Борисов от досегашния собственик Васил Божков. Това обаче не се случи, тъй като Диков не беше допуснат в сградата, с мотива, че нямал предварително уговорена среща с премиера.

"Борисов го е страх и днес се скри, не очаквах това от него", призна Диков.

Васил Божков подарява "Левски" на Бойко Борисов

Отказът на Борисов да приеме акциите беше обявен от шефа на пресцентъра на Министерски съвет Севделина Арнаудова, която посочи, че не иска да влиза в ролята на куриер по подобие на Сашо Диков.

"Премиерът Борисов отказа да приеме акциите и счита това за несериозно. Затова не мога да приема папката", коментира Арнаудова. "Начинът, по който това нещо се случва, е обиден, унизителен и не е сериозно да се изпращат така документи", каза тя.

Спортният министър Красен Кралев заяви, че ситуацията с "Левски" не бива да се политизира и е редно акциите да се прехвърлят на феновете. "Това е опит да се политизира процеса и да се нагнети напрежение сред привържениците на "Левски", счита Кралев.

По думите му държавата е помагала на много клубове през последните седмици. Кралев подчерта, че журналистът не може да остави акциите в Министерския съвет, тъй като премиерът Борисов няма морално право да приеме акциите на клуб.

Те се прехвърлят, когато и двете страни са дали съгласие. Върнете акциите там, откъдето сте ги взели. Ако се изясни собствеността на Левски, ние ще помогнем. Левски е голям клуб и ще се намерят спонсори", заяви министърът на спорта.

"Надявам се акциите да бъдат прехвърлени към привържениците на отбора", посочи още Кралев.

Севделина Арнаудова заяви още, че начинът на предаване на тези акции е изключително обиден за феновете на отбора. "Господин Диков, вземете пакета и към една друга балканска столица може да го занесете. Маниерът е същият", призова Арнаудова.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички