bTV официално разкри кой заменя Хекимян в сутрешния блок


bTV официално разкри кой заменя Хекимян в сутрешния блок
Снимка: bTV Media Group

23506

От 1 март сутрешният блок на bTV – "Тази сутрин" ще има нови водещи – Биляна Гавазова и Златимир Йочев. Те поемат щафетата от Антон Хекимян, който ще се посвети на новата си ръководна роля в телевизията.

"Те ще продължат мисията на сутрешния блок на bTV да предоставя на зрителите висококачествена ТВ журналистика – новини в реално време с живи включвания от страната, горещи политически разговори, разследвания и най-значимите потребителски теми", се казва в съобщение на bTV до медиите.

Както Expert.bg вече съобщи, Златимир Йочев е новото лице, което ще ни посреща от екрана на телевизията всяка делнична сутрин. Той има 14 години медиен опит като репортер, автор, редактор и водещ на ТВ предавания и емисии. Йочев над 3 години водеше сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR – "България сутрин", а преди това е работил в БНТ и вече несъществуващата BiT. Журналистът е партньор в живота на друго ново попълнение в bTV – водещата на новините Марина Цекова.

Другият водещ на "Тази сутрин" ще бъде едно от най-популярните лица на сутрешния блок и новините на bTV – Биляна Гавазова. Тя ще продължи и своята рубрика "Чети етикета", посветена на потребителски теми, които вълнуват всеки българин.

Форматът с двама водещи е обичаен за сутрешните блокове и централните новинарски емисии на големите телевизии. У нас го използват БНТ, bTV, NOVA и Bulgaria ON AIR.

"Биляна и Златимир са колеги с доказан журналистически опит в телевизията и нямам съмнение, че ще продължат успешно мисията на "Тази сутрин" да представят първи на зрителите най-важните теми от деня и ексклузивните събеседници, топ експертите и авторитетите по общественозначимите теми. Пожелавам им успех и продължавам да работя заедно с тях и екипа на предаването, за да задаваме стандарта за успешен сутрешен блок в България", коментира шефът на новините и информационните предавания в bTV Антон Хекимян.

В последните близо 2 месеца се спекулираше кой ще наследи Хекимян като водещ на "Тази сутрин". Първоначално се говореше, че това ще е водещият на новините Денислав Борисов, който има дълъг стаж в bTV. Впоследствие се разбра, че новият водещ на предаването няма да е човек от телевизията, а концепцията е сменена и вече няма да се разчита само на едно лице.

Форматът на сутрешния блок на bTV ще се промени, потвърждават от медията, като обещават още новости, които зрителите ще видят от 1 март.

Покупката на bTV Media Group от чешкия милиардер Петр Келнер донесе вълна от промени в bTV. Първо бе освободен дългогодишният шеф на новините Венелин Петков, а малко по-късно напусна и главният редактор на новините – Гена Трайкова. Двамата бяха сред първите лица на телевизията.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички