Българската компания Pontica Solutions откри офис в Бургас


Българската компания Pontica Solutions откри офис в Бургас
Снимка: Marina Brugas Hotel

9524

Българската Pontica Solutions откри третия си офис в България. Компанията за изнесени услуги заложи на Бургас като нова локация за продължаващото си динамично развитие.

Дружеството е едно от най-бързо развиващите се в аутсорсинг сектора, като за по-малко от 7 години дружеството успява да достигне приходи 20 млн. лв. и 800 души екип. Pontica Solutions – Компанията, която разгръща представата ни за аутсорсинг в България

Създадена от Иван Георгиев и Евгени Борисов, които имат дългогодишен опит в бизнеса, Pontica Solutions вече има офиси в София, Варна, Бургас и полския град Краков.

"Изключително съм доволен, че ръководителите на Pontica Solutions Иван Георгиев и Евгени Борисов избраха Бургас, и за по-малко от 6 месеца успяха тук да сформират екип от над 30 висококвалифицирани експерти." – заяви кметът на Бургас Димитър Николов след символичното прерязване на лентата на офиса на компанията до морето.

Плановете на компанията са до края на годината работните места да достигнат до 100.

Само за последните две години в аутсорсинг сектора в Бургас са разкрити над 500 работни места, което ни дава увереност, че работим в правилната посока, отбеляза Николов.

Бурен растеж

Започнала като стартъп през 2015 г., в последните няколко години Pontica Solutions расте бурно – с над 100% на година и за 24 месеца отваря офиси във Варна (където работят над 350 души), в Полша (близо 100 души), а вече и в Бургас, където също очаква да събере над 100 души. Компанията очаква около 60% растеж и близо 30 млн. лв. приходи през настоящата година.

Целта на аутсорсинг компанията е до края на 2023 г. да има над 1300 служители и близо 40 млн. оборот. Ръководителите ѝ имат още по-смели амбиции – искат тя да се разрасне до 2000 души в следващите 3-4 години.

Pontica Solutions планира да отвори още няколко офиса у нас и чужбина, като фокусът е върху Централна и Източна Европа. Разработва и няколко продукта, които са интелектуална собственост на компанията.

В момента в компанията работят служители от 30 националности, сред които хора от Африка, Близкия изток и др., но преобладаващата част са българи. Постоянно търси и назначава нови квалифицирани кадри, а наши сънародници дори се връщат от чужбина, за да работят за компанията.

Pontica Solutions предлага възможности за развитие на млади експерти в сферата на обслужването на клиенти, проектовия мениджмънт, управлението на хора, маркетинга и информационните технологии. Нейни партньори са предимно високотехнологични компании, фирми от гейминг и ритейл сектора, както и такива, занимаващи се с онлайн разплащания.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Високотехнологична компания отваря офис в Бургас

Американската Bering Yachts отваря 300 работни места в корабостроителницата в Бургас

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички