Coca-Cola купува BodyArmor за 5,6 милиарда долара


Coca-Cola купува BodyArmor за 5,6 милиарда долара
Снимка: Getty Images/Guliver

3747

Coca-Cola обяви, че ще придобие изцяло собствеността върху компанията за спортни напитки BodyArmor за 5,6 млрд. долара. Нови 2 200 съкращения в Coca-Cola

Гигантът в производството на напитки купи 15% от BodyArmor през 2018 г. и ще продължи да управлява фирмата като отделен бизнес в Северна Америка, се посочва в изявлението, цитирано от БГНЕС.

Компанията беше частично собственост на покойния велик баскетболист Коби Брайънт, който стана основен акционер през 2013 г.

"През последните три години BodyArmor беше чудесно допълнение към гамата на системата, а компанията е двигател на непрекъснати иновации в областта на продуктите за хидратация и здраве и благосъстояние", заяви Алфредо Ривера, президент на оперативното звено на Coca-Cola в Северна Америка.

В момента BodyArmor е втората по големина компания за спортни напитки с продажби на дребно за над 1,4 млрд. долара, се казва в изявлението.

Съоснователят и председател на компанията Майк Репол и президентът Брент Хасти ще останат на работа в марката, която се стреми към "експлозивното потребителско търсене" на първокласни спортни напитки. Coca-Cola купува кафе веригата Costa

В знак на почит към спортиста и акционер, който загина при катастрофа с хеликоптер през 2020 г., Репол заяви: "Ако не бяха визията и вярата на Коби Брайънт, BodyArmor нямаше да може да постигне успеха, който имахме. Не бих могъл да бъда по-развълнуван да стана част от семейството на Coca-Cola и да насочим погледа си към бъдещето".

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички