Covid-19 е като огромно природно бедствие за застрахователите


Covid-19 е като огромно природно бедствие за застрахователите
Снимка: iStock

3579

Смъртоносната епидемия от коронавирус ще струва на световната застрахователна индустрия около 203 млрд. долара, прогнозира един от водещите застрахователи Lloyd's.

"Прогнозните загуби за 2020 г. за покриването на щети, причинени от COVID-19, са приблизително 107 млрд. долара. Сумата е равна на обезщетенията, изплащани на големи индустриални предприятия, засегнати от силни бури през 2005 г. (урагана Катрина, б.р.) и 2017 г. (ураганите Харви и Ирма, заради които компанията излезе на голяма годишна загуба)", се казва в изявлението, цитирано от AFP.

Природните бедствия са застрахователни събития с ограничен обхват и времетраене. Те са сравнително често срещани, случват се в определен географски район и продължават часове или дни. Това е напълно различно от глобалното, системното и дългосрочно въздействие на COVID-19, посочват от Lloyd's.

Очаква се спад на инвестициите в бранша от порядъка на 96 млрд. долара, което ще доведе до обща прогнозна загуба за застрахователната индустрия до 203 млрд. долара.

"Световната застрахователна индустрия плаща на много широк спектър от (застрахователни) полици за подкрепа на бизнеса и хората, засегнати от COVID-19. Само Lloyd's се очаква да изплати вземания в размер на около 4,3 млрд. долара, което е едно от най-големите изплащания досега", казва Джон Нийл, главен изпълнителен директор на Lloyd's.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички