Филип Морис България е отличена като най-добър работодател за пета поредна година


 Филип Морис България е отличена като най-добър работодател за пета поредна година
Снимка: Philip Morris International

7771

Филип Морис България получи авторитетния сертификат за водещ работодател „Тор Еmрlоуеr” от мeждyнapoднaтa cepтифициpaщa opгaнизaция „Тор Еmрlоуеr Іnѕtіtutе“.  Koмпaниятa e cpeд 7-тe paбoтoдaтeли в България, пoлyчили aвтopитeтнaтa нaгpaдa зa дoбpи пpaĸтиĸи в yпpaвлeниeтo нa чoвeшĸитe pecypcи. 

Филип Морис България е отличена за пета поредна година със сертификат за водещ работодател „Тор Еmрlоуеr” от мeждyнapoднaтa cepтифициpaщa opгaнизaция „Тор Еmрlоуеr Іnѕtіtutе“. 

Koмпaниятa e cpeд 7-тe paбoтoдaтeли в България, пoлyчили aвтopитeтнaтa нaгpaдa зa дoбpи пpaĸтиĸи в yпpaвлeниeтo нa чoвeшĸитe pecypcи. 

България е сред 44-те страни, в които Филип Морис Интернешънъл получава авторитетното световно признание за най-добър работодател след независимата оценка на „Top Employers Institute“. Глобалната компания  е отличена за пета поредна година и като най-добър работодател в световен мащаб (Global Top Employer), както и за регионален водещ работодател в Европа, Близкия Изток, Африка и региона на Азия-Пасифик.

„Сертифицирането на Филип Морис България като най-добър работодател в България за пета поредна година е убедително признание за постоянните ни усилия в изграждането на мотивираща работната среда с основен приоритет - грижа за нашите служители“, каза Анна Габровска,мениджър „Култура и човешки капитал“. „Ние продължаваме да се стремим и да подобряваме практиките си, така че Филип Морис България да бъде вдъхновяващо място за работа, и непрекъснато полагаме усилия да осигурим една по-добра работна среда за нашите служители. Горди сме, че Филип Морис България е сред  7-те компании в България, получила сертификат в страната ни.“

В рамките на процеса по сертификация Филип Морис България доказа пред независими одитори в областта на човешките ресурси (ЧР) отлични резултати в шест направления на ЧР, като отговори на 400 въпроса и представи доказателства за отговорите.

Шестте направления включват:

 • Ръководство: Бизнес стратегия, стратегия за развитие на служителите и лидерство;
 • Насочване: Организация и промяна, дигитални ЧР и работна среда;
 • Привличане: Работодателска марка, привличане на таланти и приобщаване;
 • Развитие: Работни резултати, кариерно развитие и учене;
 • Ангажиране: Благосъстояние, ангажимент, признание и възнаграждаване, и прекратяване на трудовите отношения;
 • Обединение: Ценности, етика и почтеност, многообразие и приобщаване, и устойчивост.

„Филип Морис България“ ЕООД е част от „Филип Морис Интернешънъл“ (PMI), водещата международна компания в производството и разпространението на тютюневи изделия в света с над 150-годишна история. Компанията разполага с 48 производствени мощности в 32 държави, като повече от 150 милиона потребители по света избират нейните продукти. В компаниите на ФМИ по света работят над 73 500 служители, от които близо 100 души във Филип Морис България към момента.

Тази година Филип Морис Интернешънъл е една от 16-те организации, които получиха сертификат за най-добър работодател в световен мащаб (Global Top Employer).. Компанията е поела ангажимент за изграждане на бъдеще без дим и насочва ресурсите си за разработка, научна оценка и отговорна търговска реализация на бездимни изделия, които са по-малко вредни от продължителното пушене, с цел те да заменят напълно конвенционалните цигари възможно най-скоро.

Днес в България  за „Филип Морис България“ ЕООД работят близо 100 висококвалифицирани  служители, които споделят ценностите и визията на компанията за изграждане на бъдеще без дим, ангажирани са с целите ѝ и се гордеят с успехите ѝ.

Сертификат за най-добър работодател „Top Employer

Сертификатът за най-добър работодател „Top Employer“ се връчва от международната организация „Top Employer Institute“ след провеждане на строга оценка, която се валидира от одитната компания „Grant Thornton“ на база на практиките на компаниите в няколко области, включително възнаграждения и придобивки на служителите, условия на труд, обучение и кариерно развитие.

Повече информация за наградата можете да намерите на: Top Employers Institute - Certifying HR excellence (top-employers.com)

Филип Морис Интернешънъл: Изграждаме бъдеще без дим 
Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) е лидер на трансформацията на тютюневата индустрия с цел изграждане на бъдеще без дим и замяна на цигарите с бездимни изделия в полза на пълнолетните пушачи, които в противен случай биха продължили да пушат , на обществото, компанията и акционерите на компанията. ФМИ е водеща международна тютюнева компания за производство и продажба на тютюневи изделия, както и на бездимни изделия и свързаните с тях електронни устройства и аксесоари, и други изделия, съдържащи никотин, на пазари извън САЩ. Новата категория бездимни продукти, които макар и не без риск, са по-добрият избор за потребителите в сравнение с продължителното пушене, са бъдещето на ФМИ. На базата на своите мултидисциплинарни способности при разработването на нови продукти, на високотехнологично оборудване и водещи научни постижения, ФМИ се стреми бездимните продукти на компанията да отговарят на предпочитанията на потребителите и на строгите нормативни изисквания. Повече информация можете да намерите на нашите уебсайтове: www.pmi.com и www.pmiscience.com

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
 • EUR
  1
  1.955
 • USD
  1
  1.80161
 • GBP
  1
  2.28431
 • JPY
  100
  1.1996
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички