General Motors съкращава стотици служители, за да намали разходите


General Motors съкращава стотици служители, за да намали разходите
Снимка: iStock

3130

General Motors съкращава стотици работни места, тъй като американският автомобилен концерн, лидер на пазара в САЩ по обем на продажбите, се стреми да намали разходите и да рационализира операциите, съобщава Reuters, като се позовава на запознат източник.

Директорът „Човешки ресурси“ Ардън Хофман се е обърнал в писмо до служителите на компанията, като посочва, че General Motors се е ангажирала да спести 2 млрд. долара през следващите 2 години, като за целта ръководството ще намали корпоративните разходи, режийните разходи и комплексността на всички продукти.

Базираният в Детройт производител разкри целта си за намаляване разходите от 2 млрд. долара през януари, като изтъкна, че не планира съкращение на работни места, но във вторник General Motors не описа новите действия като „съкращения“.

Компанията заяви, че решението „следва последното калибриране на производителността и подкрепя управлението на кривата на жизнения цикъл на продуктите като част от нашите цялостни усилия за намаляване на структурните разходи“.

По думите на Хофман в среда, в която маржовете на конкурентите им се подобряват, е наложително да действат и да се съсредоточат върху собствената си ефективност.

Той добавя, че „за изпълнението на нашите ангажименти и за да победим конкуренцията, трябва да имаме печеливш отбор. Нуждаем се от културна промяна, която ни позволява да се държим отговорни за постигането на най-високите нива на работа, които са необходими сега“.

Според Хофман „в световен мащаб служителите и лидерите ще са оборудвани с опции за справяне с всякакви извънредни проблеми, така че най-смелите цели да бъдат постигнати. „Това е фундаментална културна промяна към това да сме по-добре ориентирани към представянето и по-отговорни“, заяви той.

През февруари Ford Motor заяви, че съкращава 1 на всеки 9 работни места в Европа, като премахва 3800 позиции в отделите за разработване на продукти и администрацията като част от постигането на целта към по-ниски разходи в региона и концентриране на инженерното ноу-хау в САЩ.

Stellantis, друг конкурент на General Motors, и синдикатите подписаха споразумение за съкращаване на до 2000 работници от италианските заводи на автомобилния производител през 2023 г. Във вторник производителят на Jeep спря за неопределено време работа в завода в Илинойс, където работят около 1350 работници.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Поредна компания съкращава хиляди служители в заводите си в Европа

Технологичен гигант от САЩ съкращава близо 4000 души

Toyota и Honda с най-високите увеличения на заплатите от десетилетия

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички