Германската компания Regiocom отваря офис в Стара Загора


Германската компания Regiocom отваря офис в Стара Загора
Снимка: Regiocom

9118

Германската компания Regiocom отваря офис в Стара Загора. В него първоначално ще работят 58 души, като се очаква да се увеличат до над 100 през следващите месеци. Това стана ясно на среща на местната власт с представители на компанията, в която участваха кметът на Стара Загора Живко Тодоров, началникът на отдел "Инвестиции" на Община Стара Загора Росица Райкова, както и Радостин Танев, който преди няколко години стартира съвместна инициатива с местната администрация за привличане на ИТ сектора в града.

Компанията e една от водещите в Европа, доставящи услуги на предприятия в сферата на енергоснабдяването, телекомуникацията, техническата поддръжка и клиентското обслужване. Специализирана е в обслужването на клиенти на немски език. Regiocom е с дългогодишна история и е локализирана на повече от 23 места - Германия, Австрия, Турция, Аржентина и има над 6000 служители.

"Региоком България" работи у нас вече 10 години и има над 1300 служители в офиси в няколко областни града: Варна, Русе, София, Велико Търново и Бургас. Стара Загора е шестият български град, в който ще развива дейността си. Практика на фирмата е да инвестира и надгражда кадрите си, сподели Росица Николова, която е мениджър "Маркетинг и рекрутинг политики".

"Приветствам идването на "Региоком България" в Стара Загора. Общината е готова да съдейства на всеки, който е решил да инвестира в града ни и да разкрива работни места. Причината е, че по този начин допринасяме за разширяването на възможностите на града ни и даваме перспектива за младите хора не само да учат тук, но и да се развиват и остават в Стара Загора. ИТ компаниите имат капацитета да осигуряват добро заплащане и кариерно израстване", каза кметът на града Живко Тодоров при представянето на германската компания, която отваря през август.

"Изключително благодаря за сърдечното отношение, което получаваме във вашия град. Успяхме да се срещнем с много хора, които ни подкрепят и имат интерес. Фирмата ни е в страната от 10 години. Щастливи сме, че над 1300 български служители са получили професионално развитие при нас", сподели Яна Людериц, управител за България на компанията.

Ще се търсят служители с немски език и добра компютърна грамотност, обяви Ясен Куманов, който е и проект мениджър за Стара Загора. "Стремежът ми ще бъде устойчиво развитие на компанията, но и амбиция да разширяваме занапред дейността си и да даваме възможност на старозагорци", подчерта Куманов. Той е възпитаник на ГПЧЕ "Ромен Ролан", като не пропусна да допълни, че нивото на владеене на език от профилираните гимназии е достатъчно добро за стартиране на кариера в Regiocom.

Компанията се отличава с изключителна фирмена кулутра и се отнася с грижа и внимание към своите хора. Освен на всевъзможни допълнителни придобивки, всеки месец служителите се радват и на различни акции, събития и тиймбилдинги, които сплотяват и мотивират екипа, посочват от Regiocom.

Повече за компанията може да научите от това Видео:

 

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички