"ГСИ-Балкани" уволнява над 50% от служителите си заради закриване на дружеството


"ГСИ-Балкани" уволнява над 50% от служителите си заради закриване на дружеството
Снимка: Lukoil

9745

Масови съкращения на работници започва руската компания "Балкани", която работи на територията на "Лукойл Нефтохим Бургас". Всички служители на предприятието са получили предизвестия за съкращения. Според синдикат "Подкрепа", също са уведомени за масовите съкращения, причината е, че дружеството ще бъде закрито.

Според публичния регистър във фирма "Балкани" работят 238 души. Данните са от 2019 г., компанията поддържа инсталациите на "Лукойл Нефтохим Бургас", посочи председателят на регионалния синдикат "Подкрепа" Иван Костадинов. По думите му съгласно закона те трябва да са информирани, когато има масово съкращение.

"В случая "Балкани" е едно, на времето, добре работещо предприятие. Там имахме организация, нямам идея защо искат да ликвидират фирмата. Регионалната служба по заетост е длъжна да уведоми Общината, Бюрото по труда, органите, свързани с регистрацията на тези безработни. Но е предвидено да стане януари, засега има само уведомително писмо", обясни Костадинов.

По думите на директора на "Бюрото по труда" Живко Янакиев не за първи път получават уведомление за масови съкращения в дружеството "Балкани". "Явно договорът, по който се работили, е приключил. Ако няма сключен договор, се налага да освободят хората. В годините сме получавали и друг път, но не се е стигало до освобождаване, макар че още няма процес на освобождаване на хора", заяви Янакиев.

Преди повече от 10 години отново имаше съкращения в дружество "Балкани". Тогава служителите излязоха и на протести. Работодателят на "ГСИ-Балкани" е информирал, че през януари ще освободят 131 души заради "закриване на предприятието".

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

"Лукойл" прехвърля изцяло бизнеса си у нас

Икономист показа как "Лукойл" прави стотици милиони долари печалба на наш гръб

Италия опитва да спаси голяма рафинерия на "Лукойл" от фалит

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички