IKEA прави шести магазин у нас, влиза и във Велико Търново до края на 2023 г.


IKEA прави шести магазин у нас, влиза и във Велико Търново до края на 2023 г.
Снимка: iStock/Guliver

14179

Шведският мебелен гигант IKEA разширява присъствието си на българския пазар. Компанията, която присъства у нас вече 11 години, планира шестия си търговски обект. Той ще бъде построен във Велико Търново. Това съобщават от дружеството "Хаус Маркет България", управляващо веригата у нас, част от гръцката FOURLIS Group.

Обектът ще е от типа център за планиране и поръчка и ще бъде разположен в Мол Велико Търново. Подобни центрове компанията вече има в Бургас и Пловдив, открити съответно през 2016 и 2018 г. През 2020 г. шведската компания преобрази търговския обект във Варна в концептуален магазин, а през 2021 г. откри магазин от ново поколение в София и вече управлява два обекта в столицата.

Официалното откриване на новия център във Велико Търново е планирано за последното тримесечие на 2023 г. Той ще бъде с площ от 1800 кв. метра и ще предлага различни решения и идеи за обзавеждане, продукти от асортимента за дома и шведски храни, които могат да бъдат купени веднага. Макар и на място да има ограничен асортимент, потребителите ще могат да поръчват всички продукти на шведската компания.

"Обръщаме погледа си към Велико Търново, където, в сърцето на Централна България, предприемаме нова инициатива по пътя към реализиране на своята мисия да създаваме по-добър живот у дома за възможно най-много хора", коментира Никос Ифантидис, управител на IKEA България.

По думите му процесът по отваряне на нова точка от веригата включва серия от проучвания в региона, които вече са започнали, "за да сме сигурни, че ще отговорим на високите очаквания на настоящите и бъдещите ни потребители".

Центърът ще продължи стратегията на IKEA да осигури на своите клиенти улеснен достъп до многообразието от предложения за обзавеждане на дома. IKEA започна ликвидирането на руския отдел "ИКЕА Дом"

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Как Ингвар Кампрад създаде империята IKEA

IKEA също напуска Русия: разделя се с фабрики и 15 000 служители

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички