Lenovo стана титулярен партньор на екипа на Ducati MotoGP


Lenovo стана титулярен партньор на екипа на Ducati MotoGP
Снимка: Ducati

3984

Lenovo е новият титулярен партньор на екипа на Ducati MotoGP, който от днес ще носи името Ducati Lenovo Team. Решението за по-задълбочено сътрудничество се основава на тригодишното ключово технологично партньорство на Lenovo с Ducati, а новото тригодишно партньорство свидетелства за нарастващото значение на модерната хардуерна технология за захранването на обширния анализ на данни, както и изкуствения интелект (AI) и интелигентните софтуерни решения в света на моторните състезания. Като официален технологичен партньор от 2018 г., Lenovo даде възможност на инженерите и дизайнерите на Ducati бързо да приемат алгоритми и технология за състезателни мотори.

"Очаква се глобалният пазар на моторни спортове да продължи да нараства с 10 процента годишно до 2025 г.,1 отчасти благодарение на ролята на информационните технологии във все по-често управлявания от данни свят на мотоциклетните състезания. Ето защо Lenovo и Ducati – две марки, които споделят основните ценности за високи скорости, мощна производителност и непрестанни иновации – избраха да издигнат партньорството си на най-високо ниво", казва Лука Роси, старши вицепрезидент на Lenovo. "Чрез мисията на Lenovo да даде възможност за интелигентна трансформация, ние с нетърпение очакваме да издигнем нашата технологична интеграция до нови висоти и да дадем възможност на състезателния екип на Ducati да разшири значението на MotoGP за години напред.

Клаудио Доменикали, главен изпълнителен директор на Ducati Motor Holding, споделя: "Винаги е страхотна емоция да започнем нов състезателен сезон, с който както винаги се сблъскваме отдадени и с невероятна страст, водени от подкрепата на дукатистите по целия свят. Започваме силно след спечелването на световната титла при конструкторите миналата година, въпреки усложненията, които ни принудиха да преодолеем препятствия и ситуации, които никога не сме изпитвали досега.

През 2021 г. има много новости, започвайки с шофьорите: Сега Джак Милър и Пеко Баная са младите шофьори от нашия официален екип, след като натрупаха опит с отбора на Pramac Racing. Lenovo ни придружава от 2018 г. и тази година те стават новият титулярен партньор на Ducati Lenovo Team. Заедно с пилотите на нашия фабричен екип имаме и пилотите на Ducati MotoGP Йохан Зарко и три от най-добрите таланти, идващи от Moto2 - Енеа Бастианини, Лука Марини и Хорхе Мартин. Те ще бъдат едно много младо и ориентирано към бъдещето присъствие в шампионата. Очакваме с нетърпение началото на сезон 2021 на 28 март в Катар и както винаги #ForzaDucati."

Марката Ducati е известна по целия свят като най-висшия полет на технологията, дизайна и страстта към моторните спортове и това партньорство дава на Lenovo значителна видимост на международно ниво. Новото партньорство ще укрепи статута на компанията като световен технологичен лидер, който позволява на Ducati да кара по-бързо, по-умно и с по-добро представяне. Екипът на Ducati MotoGP има дългогодишно легендарно наследство, изразяващо се във висока скорост, успех и конкурентно превъзходство, и Lenovo се гордее с продължаващата си роля в тази страхотна история.

През следващите няколко години Lenovo и Ducati се ангажират да осигурят още по-интелигентно работно пространство за отдалечена колаборация и производителност, фокусирани върху скоростта, гъвкавостта и мобилността. Двете марки разработват планове за проучвания и развитие за внедряване на виртуална десктоп инфраструктура. Тя ще осигурява последователно високи нива на производителност за повечето инженери на Ducati, работещи от разстояние. Освен това Lenovo и Ducati изследват технологиите за разширена и виртуална реалност (AR/VR) и бъдещото им място в моторната механика.

Като водещ технологичен партньор на Ducati от 2018 г. насам, награждаваните персонални компютри, таблети и високопроизводителни сървъри на Lenovo въведоха множество технологични предимства за състезателите, мотоциклетите и двигателите на Ducati. Анализите и симулациите вече се извършват в MotoGP с помощта на компактния и здрав Lenovo ThinkSystem™ SE350 edge сървър на Lenovo, който обработва и анализира данните в източника им. С тази подобрена мощност за обработка инженерите на Ducati имат възможността да проследяват симулациите с AI и машинно обучение. Те разработват още по-безопасни стратегии на пистата, включително по-добро управление на потреблението на гумите. Техниците използваха здравия, ултратънък лаптоп Lenovo ThinkPad™ P1 за мобилни работни станции, за да извлекат и анализират данни директно от моторите. След това инженерите използваха лаптопи ThinkPad, за да симулират възможни конфигурации на моторите – подобряване на ефективността с 25% и намаляване на времето за вземане на решения с 35 на сто.

Lenovo проектира и внедри клъстер с висока производителност (HPC), базиран на сървърите ThinkSystem SD530, SR630 и SR650. Тази нова HPC среда помага за намаляване на общия отпечатък с 20:1 и позволява на Ducati да изпълнява аеродинамично и флуидно динамично моделирани натоварвания със състезателна скорост - давайки възможност на инженерите да разработват по-бързо нови супермотори, като същевременно поддържат най-високите стандарти за качество и безопасност.

Други устройства на Lenovo, внедрени от Ducati, включват мобилните работни станции ThinkPad P53 за проектиране на мотори, таблетът ThinkPad X1 и асортимент от популярните лаптопи Yoga™. През 2020 г. партньорството на Lenovo с Ducati донесе също ко-брандирани устройства на пазара като Lenovo Ducati 5 – лимитирана серия кросоувър лаптоп с дизайнерски елементи на Ducati Corse, пригодени за най-запалените фенове на Ducati.

За повече информация относно технологиите на Lenovo посетете Lenovo ThinkPad, Lenovo Workstations, Lenovo Edge Computing, Lenovo Yoga, Lenovo Ducati 5.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички