Lockheed Martin се отказа от покупката на Aerojet Rocketdyne


Lockheed Martin се отказа от покупката на Aerojet Rocketdyne
Снимка: iStock

2789

Американската корпорация Lockheed Martin се отказа от плановете си да купи производителя на ракетни двигатели Aerojet Rocketdyne за около 4,4 млрд. долара, се посочва в изявление на уебсайта ѝ, предаде БГНЕС. Румъния също хвърли око на супер изтребителите F-35

Както е посочено в документа, корпорацията "обявява прекратяването на споразуменията относно придобиването на Aerojet Rocketdyne". "Решението за прекратяване на споразумението беше взето, след като Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) подаде съдебен иск миналия месец, за да поиска предварителна съдебна забрана срещу придобиването", заявиха от Lockheed Martin. Експертите на FTC се противопоставиха на сделката, тъй като смятат, че тя нарушава антитръстовите правила.

Главният изпълнителен директор на Lockheed Martin Джим Тиклет заяви, че сделката "би била от полза за цялата индустрия чрез по-голяма ефективност, бързина и значителни икономии на разходи за правителството на САЩ". "Въпреки това, в светлината на действията на FTC, решихме, че отказът от сделката е в най-добрия интерес на нашите акционери", добави Tиклет.

Lockheed Martin е една от най-големите военно-промишлени компании в света. Тя е базирана в Мериленд и участва в проекти в областта на космическите изследвания, отбраната, електрониката и информационната сигурност. Броят на служителите на компанията в цял свят е около 114 000 души. Приходите на Lockheed Martin през 2020 г. надхвърлиха 65 млрд. долара. Хърватия купува F-35 - най-модерните изтребители на САЩ?

Базираната в Калифорния компания Aerojet Rocketdyne произвежда ракетни двигатели както за отбранителния, така и за космическия сектор. В компанията работят около 5 000 души.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички