Nokia дава на служителите да работят от вкъщи 3 дни седмично


Nokia дава на служителите да работят от вкъщи 3 дни седмично
Снимка: Getty Images/Guliver

3321

Nokia обяви, че служителите на компанията ще могат да избират дали да работят от разстояние три дни в седмицата. Политиката на Nokia цели да подкрепи гъвкавостта в работното време, като условията ще влязат в сила от януари следващата година, тъй като мярката за работа от вкъщи ще приключи в края на месец декември тази година, предава Reuters.

Финландският производител на телеком оборудване е провел анкета сред служителите си в края на миналата година, като мнозинството е проявило желание да работи от разстояние от два до три дни седмично. За сравнение, преди пандемията, в същата анкета служителите са заявявали, че биха работили от разстояние до два дни седмично.

"Пандемията принуди организациите да се променят. Технологията дава на хората инструментите да въвеждат иновации. В много случаи, резултатите са прекалено добри за да се връщаме назад към старите начини за правене на нещата", казва изпълнителният директор Пека Лундмарк.

Компанията, която има около 92 000 служители в 130 страни към края на 2020 година, посочи през март, че планира да съкрати до 10 000 позиции през идните 2 години с цел намаляване на разходите и разширяване на капацитета за проучвания.

Nokia планира да промени дизайна на офисите си, като посвети до 70% от пространството за екипна работа и срещи, намалявайки местата за работа на бюро.

Офиси в Далас, Сингапур и Будапеща вече са претърпели модификацията, като допълнителни площи ще бъдат подложени на същото до края на тази година. Nokia следва тенденциите, тъй като много други компании по света възприемат същия подход.

Автомобилните производители Renault и Stellantis също имат споразумение със служителите, като те също имат правото да работят от разстояние до три дени в седмицата.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички