Nokia става партньор на Google в разработване на 5G облачна мрежа


Nokia става партньор на Google в разработване на 5G облачна мрежа
Снимка: iStock/Guliver

1938

Nokia Corp. обяви в четвъртък, че ще си партнира с поделението на Google LLC за облачни услуги (Google Cloud) за съвместно разработване и продажба на облачна 5G основна инфраструктура и мрежови функции за доставчиците на комуникационни услуги (CSP), предаде БНР. 

Съгласно условията на споразумението, финландската телекомуникационна компания ще предостави своите основни мрежови продукти, докато Google ще предостави своя изкуствен интелект, машинно обучение и аналитични технологии, с цел те да бъдат комбинирани в по-всеобхватно и интегрирано предложение, като всички те ще работят на платформата Anthos на Google. 

Anthos е управляема платформа за приложения, която разширява облачните услуги на Google и инженерните практики, така че да може да се модернизирате приложенията по-бързо и да се установите оперативна последователност в тях. 

"Nokia е развълнувана да работи с Google Cloud в услуга на нашите клиенти, както на CSP, така и на субектите, за да предостави избор и свобода за стартиране на натоварвания на място и в публичния облак. Функциите и автоматизацията в облака ще дадат възможност за нова гъвкавост и употреба в 5G ерата", заявява в прессъобщение главният технически директор на Nokia Рон Хаберман.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички