ОББ Асет Мениджмънт и KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия станаха едно цяло


ОББ Асет Мениджмънт и KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия станаха едно цяло
Снимка: ОББ

5588

KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия и ОББ Асет Мениджмънт, и двете част от белгийската финансова група КВС, обявиха, че се сливат. В България компанията ще бъде представлявана от регистрирания тук клон, опериращ под наименованието "ОББ Асет Мениджмънт".

Правното сливане е следващата стъпка към консолидирането на бизнеса на белгийската група KBC в България. След като през 2020 г. KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия стана едноличен собственик на капитала на ОББ Асет Мениджмънт АД, интеграцията цели да постигне подобряване на качеството и ефективността чрез по-нататъшното разширяване обхвата на дейностите по управление на активи в България.

В резултат от правното сливане няма да има промени, засягащи инвеститорите. Компанията ще продължи да предлага същите продукти и да управлява същите фондове, като същевременно подобрява тяхната ефективност и позициониране. Ценното предложение за инвеститорите се състои от смесени фондове, такива включващи множество активи и специализирани местни фондове, ExpertEase фондовете на КВС, които се вписват в зоната на комфорт на клиентите и фондове, чиито дялове комбинират инвестиционен и застрахователен компонент (SIVEK Global funds). Компанията ще продължи да работи през мрежата за дистрибуция на Обединена българска банка.

"Ние в KBC Асет Мениджмънт, в качеството си на пазарен лидер винаги се стремим да предлагаме на нашите инвеститори изключително ниво на обслужване и решения. Правното вливане на ОББ Асет Мениджмънт в KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия, ще ни позволи да увеличим още повече добавената стойност, която предлагаме на инвеститорите си чрез нашия международен експертен опит, както и да укрепим лидерската си позиция в България", каза Йохан Лема, Главен изпълнителен директор на КВС Асет Мениджмънт Груп.

Всякаква актуална информация, относима към инвеститорите, ще бъде също така публикувана на корпоративния уебсайт в специален раздел, създаден за тази цел, а служителите от Контактния център на ОББ са готови да отговорят на всякакви запитвания на телефон 0700 117 17.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички

Най-четени новини


виж всички