Приходите на Microsoft минаха 50 милиарда долара


Приходите на Microsoft минаха 50 милиарда долара
Снимка: Getty Images/Guliver

2580

Microsoft Corporation обяви късно снощи, че продажбите на технологичния гигант са нараснали през последното тримесечие с 20% спрямо година по-рано, надхвърляйки за пръв път 50 млрд. долара и достигайки 51,7 милиарда долара. Бил Гейтс: Коронавирусът е цвете на фона на идващите пандемии

Нетните печалби пък се повишиха с 21% в сравнение със същия период на предходната година, достигайки 18,8 милиарда долара, докато оперативната печалба скочи с 24% до 22,2 милиарда долара, като печалбата на акция се повиши с 22% до 2,48 долара, предаде БНР.

Всички тези финансови резултати бяха около и малко над очакванията на финансовите пазари.

"Дигиталната технология е най-гъвкавият ресурс на световното разгръщане за преодоляване на ограниченията и преосмисляне на ежедневната работа и живот“, коментира резултатите, председателят и главен изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела.

"Тъй като продължава да нарастват технологиите като процент от глобалния брутен вътрешен продукт, ние осъществяваме иновации и инвестираме на различни и растящи пазари, с общ основен набор от технологии и оперативен модел, който засилва общата стратегия, култура и усещане за предназначение".

При оповестяването на финансовия отчет акциите на Micorsoft поевтиняха за кратко с повече от 5% след края на снощната търговия на Уолстрийт. Последва обаче тяхно възстановяване и излизането на печалба с около 1,2%, след като главният финансов директор Ейми Худ сподели прогнозите на Microsoft за следващото тримесечие. Шефът на Световната банка разкритикува сделка на Microsoft

Ейми Худ каза, че Microsoft очаква фискални приходи за третото тримесечие в размер между 48,5 и 49,3 млрд. долара, надхвърляйки средните очаквания на анализаторите от 48,11 млрд. долара, като същевременно представи и насоки за отделните сегменти на бизнеса на технологичния гигант, които отговаряха или надвишиха осредните очаквания на анализаторите на Уолстрийт.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички