С нов изпълнителен директор се похвалиха от bTV


С нов изпълнителен директор се похвалиха от bTV
Снимка: bTV Media Group

4046

Флориан Скала, главният изпълнителен директор на "Би Ти Ви Медия груп", напуска компанията и страната ни, обявиха от bTV.

На негово място е назначен чехът Мартин Швехлак, а промените влизат в сила от днес.

Скала напуска по свое желание, като е заявил намерението си пред новите собственици на Би Ти Ви още през октомври.

Швехлак поема ролята на главен изпълнителен директор с познания с изключителна задълбоченост и в разнообразни медийни сфери, както и с мениджърски опит, който обхваща телевизия, печатни и интернет медии и дигитални платформи. На новия си пост той ще е подчинен пряко на Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на CME България.

„2020-а беше изпълнена с предизвикателства за цялата медийна индустрия, както и за bTV. Компанията беше в процес на придобиване през по-голямата част от годината, а в комбинация с пандемията от COVID-19 не е изненадващо, че част от енергията беше загубена. Намерението ми е да влея нова енергия в съдържанието и програмата ни и да модернизирам дигиталното ни разпространение, така че българската аудитория да получи най-доброто преживяване“, каза новоназначеният главен изпълнителен директор на "Би Ти Ви Медия груп" Group Мартин Швехлак.

“След като поех компанията през октомври, идентифицирах няколко теми и инициативи, към които PPF може да прибави стойност. Мартин ще се фокусира върху модернизирането на нашето съдържание, програма, формати и дигитални канали и съм уверен, че ще съумеем да адресираме и всички други идеи и да засилим позицията си”, казва Любош Йетмар по повод на новото назначение.

PPF изказва благодарност на Флориан Скала и му пожелава същия успех в бъдещите начинания, какъвто е постигнал и в Би Ти Ви.

Швехлак заема позицията главен изпълнителен директор след напускането на Флориан Скала през ноември 2020 г. От 1993 г. насам Швехлак работи в печатни, радио, дигитални и телевизионни медии в Чешката република и е заемал редица разнообразни постове - от редактор, през главен редактор до висши мениджърски роли.

За да изпълнява новите си задължения, Швехлак ще пътува от Прага, но възнамерява да прекарва повече време в София, отколкото в родния си град Прага.

Още подробности за биографията му вижте в Actualno.com.

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички