TBI Bank разширява дейността си в ЕС, стъпвайки на трети основен пазар – Гърция


TBI Bank разширява дейността си в ЕС, стъпвайки на трети основен пазар – Гърция
Снимка: TBI Bank

6892

Краят на 2021 г. бележи изключително постижение за българския банков сектор и значим успех за TBI Bank. След одобрение от Централната банка на Гърция, TBI става първата основана в България банка, която ще предлага финансови услуги в Гърция. Това ще бъде третият основен пазар, на който банката оперира, наред с България и Румъния.

До момента TBI Bank предлагаше своите финансови продукти на крайни клиенти, както и на малки и средни бизнеси в тези две страни. Също така банката има трансгранични дейности (без физически офиси) на 5 други пазара в ЕС – Германия, Полша, Литва, Дания и Швеция. Като банка от ново поколение и една от най-бързо развиващите се финансови институции в Югоизточна Европа, TBI има широка мрежа от близо 13 000 търговски партньори (онлайн и във физически обекти) и клиентско портфолио от 2 милиона потребители. Години наред TBI е отличавана като една от най-рентабилните и ефективни банки в региона.

Стъпването в Гърция, една от най-бързо развиващите се икономики в ЕС с население от 11 милиона души и с банков сектор, излизащ от дълъг период на преструктуриране на дълга, дава възможност на банката да разшири и допълнително да диверсифицира своята клиентска база.

От началото на 2022 г. клиентите и търговците в Гърция ще могат да се възползват от иновативните и изцяло дигитални решения на TBI. Като първи стъпки, банката ще предложи пълната гама от услуги „Купи сега, плати по-късно“ (BNPL), които помагат на търговците да продават повече, а на потребителите да разпределят разходите за своите покупки удобно във времето. По-късно през 2022 г. за клиентите ще бъдат достъпни допълнителни възможности като традиционни кредити и иновативната NEON карта.

„Стъпването на гръцкия пазар е естествена стъпка за нас, тъй като вече постигаме много успехи с платежните решения за търговци в България и Румъния, с които предлагаме възможности за финансиране на крайните клиенти и увеличаваме продажбите на нашите партньори“, споделя Питър Барон, CEO на TBI. „Като пионери в областта на „Купи сега, плати по-късно“ на текущите пазари, на които оперираме, с разширяването си към Гърция нашата цел е да станем лидер в Югоизточна Европа в този сегмент и да предадем финтех мисленето си на пазара.“

Екипът на TBI в Гърция ще бъде ръководен от Костас Товил, експерт в индустрията с близо 20 години опит в областта на финансовите технологии и банковото дело в Гърция, България и Румъния. „Искаме да станем предпочитания алтернативен доставчик на разплащателни услуги за гръцките потребители, като им дадем възможност да управляват финансите си прозрачно и безпроблемно“, казва Товил. „Предварителните дискусии с търговците и потребителите относно предлаганите от нас решения са много положителни. Заедно с нашия разширяващ се гръцки екип от опитни професионалисти планираме да предложим услугите си на клиентите през първото тримесечие на 2022 г.“

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички