Технологичните компании започват съкращения на служители, невиждани за последните 20 години


Технологичните компании започват съкращения на служители, невиждани за последните 20 години
Снимка: iStock

1945

Световната икономика продължава да забавя своите темпове, а достъпът до нов капитал е на пауза, докато инвеститорите анализират и оценяват този икономически пейзаж. Проблемите по веригата за доставки се отразяват на продажбите на хардуер, а технологичните компании обявяват съкращения на служители на нива, невиждани от 20 години, пише в доклад на компанията Marsh, водещата световна компания за професионални услуги в областта на управление на риска, стратегическите решения и човешкия капитал.

Компанията разпространи данни от тазгодишния Global Technology Industry Risk доклад, показващ как икономическата несигурност се отразява на риск мениджмънта в технологичните компании и води до пренареждане на приоритетите им.

Докладът проследява как технологичният сектор се справя в период на глобална икономическа несигурност. В проучването участие взимат над 300 експерти в сферата на управлението на риска, от 29 държави, на 6 континента, а целта му е да даде поглед върху това как се възприемат новите рискове, как се отразяват на технологичната индустрия, а също да предостави насоки за това как да управляваме по-добре рисковете и в бъдеще. 69% от запитаните в проучването вече са предприели стъпки за пряко намаляване на разходите (административни и оперативни), а 46% са съкратили работната ръка или са спрели да наемат нови служители.

Снимка: iStock

Постоянно нарастващата зависимост от технологиите и необходимост от свързаност доведе до огромен растеж в технологичната индустрия. Но докато светът се възстановяваше от пандемията, 2022 г. поднесе нови трудности, които секторът усеща и до днес. Рекордните нива на инфлация, повишенията на лихвените проценти и перспективата за глобална рецесия са само част от предизвикателствата, които застрашават растежа на технологичната индустрия днес, пише в доклада.

Marsh McLennan е компания за услуги в областта на управление на риска, стратегическите решения и човешкия капитал с 85 000 служители в над 130 държави. „Марш България“ започва дейността си през 2000 г. Компанията представлява 4-те компании под шапката на Marsh McLennan България, като предоставя решения на стотици корпоративни клиенти. Българският офис предоставя застрахователни решения и програми и на клиенти в Северна Македония и Албания.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Технологичният гигант Spotify съкращава около 17% от служителите си

Голям производител на гуми закрива заводи и съкращава работници в Германия

Съкращения и скромни бонуси се задават за банкерите в Европа през 2024 г.

Директор замени 90% от съпорт служителите си с изкуствен интелект. Какви са резултатите?

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички