Владислав Горанов започна частен бизнес


Владислав Горанов започна частен бизнес
Снимка: Министерски съвет

18324

Бившият министър на финансите Владислав Горанов навлиза в консултантския бизнес. В края на миналата седмица той е регистрирал фирмата "Трилема кансълтинг" ЕООД, която е с капитал в размер на 5000 лева, съобщи в. "Сега".

Предметът на дейност на новото дружество е "Консултантски услуги в областта на публичните и частните финанси, управлението и структурирането на предприятия, търговска дейност в страната и чужбина, търговско представителство и посредничество".

В управлението на фирмата е вписан единствено Владислав Горанов – като едноличен собственик на капитала и управител. Фирмата е регистрирана със седалище в София – в район "Възраждане", на улица "Одрин".

Горанов напусна третото правителство на Бойко Борисов в края на юли. Впоследствие той се отказа и от правото си да се върне в парламента като народен представител. Официално огласеният мотив за отстраняването на Горанов е, защото премиерът Бойко Борисов "не можел да си отговори на въпроса защо контролът върху Комисията по хазарта 5 години е бил занижен."

През последната година името на бившия финансов министър беше в центъра на редица публични скандали – източването на данните от НАП, неговото жилище, собственост на бизнесмен, в което Горанов живее под наем, без да плаща, и последният – "проспиването" на близо 700 млн. лв. държавни такси от компании на обвиняемият в 19 престъпления Васил Божков. Самият Горанов отрича да носи отговорност за който и да е от скандалите.

Докато заемаше поста министър на финансите, Горанов беше подозиран в близки връзки с някои от най-богатите български бизнесмени като Кирил Домусчиев, Делян Пеевски и Васил Божков.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички