Във ВМЗ - Сопот раздават великденски надбавки на работниците


Във ВМЗ - Сопот раздават великденски надбавки на работниците
Снимка: БГНЕС

5056

Допълнителното възнаграждение, което работниците и служителите във ВМЗ ЕАД – Сопот ще получат към заплатите си, ще бъде изплатено преди Великден. Съгласно Колективния трудов договор, бонусът е в размер на една минимална работна заплата за дружеството, обявиха от компанията.

Решението за изплащане на бонуси идва след преговори между ръководството на държавната оръжейница и синдикалните организации и е въз основа на постигнатите добри финансови резултати.

В началото на годината от дружеството съобщиха, че ръководството на ВМЗ – Сопот увеличава заплатите на всички работници и служители в държавното дружество. Ръстът е в резултат от увеличението на минималната работна заплата за страната, влязло в сила след постановление на Министерския съвет. Съгласно клаузите на колективния трудов договор, подписан между социалните партньори през 2022 г., считано от 1 януари 2023 г. основната индивидуална работна заплата на работещите се увеличава със 77 лв. По-високите заплати във ВМЗ-Сопот вече са факт

От 1 декември 2022 г., след проведени разговори със социалните партньори, възнагражденията на служителите също бяха повишени с 6,5% върху индивидуалната работна заплата и допълнително по още 100 лв. Това беше третото увеличение на заплатите за миналата година в най-голямото държавно предприятие от военно-промишления комплекс у нас. През декември всички работници и служители получиха бонус в размер на 200 лв. и по една минимална работна заплата от 781 лв. ВМЗ-Сопот вдига заплатите за трети път, дава и коледен бонус

През 2022 г. средната работна заплата в дружеството нарасна с близо 50% спрямо тази през 2021 г. От юли бяха увеличени и ваучерите за храна от 80 на 200 лв., съобщиха от компанията в началото на годината.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

ВМЗ-Сопот търси стотици работници, дава бонус при отпуск

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички