За поредна година ТЕЦ AES Гълъбово дари първокласниците в Гълъбово с раници и пособия за първия учебен ден


 За поредна година ТЕЦ AES Гълъбово дари първокласниците в Гълъбово с раници и пособия за първия учебен ден
Снимка: AES

5938

За дванайсета поредна година ТЕЦ AES Гълъбово изненада първокласниците в Община Гълъбово. По повод първия учебен ден най-модерната въглищна централа в България подари ученически раници, пълни с учебни пособия и помагала на първокласниците в общината. При спазване на мерките срещу разпространение на корона вирус 118 деца, които за първи път прекрачват прага на гълъбовските училища, бяха зарадвани с учебни комплекти, осигурени от ТЕЦ AES Гълъбово.

„Въпреки предизвикателствата, които 2020 г. ни поднесе, животът продължава и ние спазваме традицията, която имаме от 12 години насам да сме близо до първокласниците в Община Гълъбово. Първият учебен ден за всяко дете е изпълнен с вълнение от непознатото, но и с много усмивки. Това е началото на дългия път на съзряването и трупането на знание за всяко дете. Затова всички ние в AES България им желаем на добър час и много успехи занапред“, каза изпълнителният директор на AES България Иван Цанков.

Осигуряването на всички необходими пособия за първокласниците е част от програмата за корпоративно-социална отговорност на AES България. За последните 11 години компанията е подпомогнала различни социално значими проекти за близо 15 млн. лева.  А образованието е сред основните приоритети в програмата за корпоративна социална отговорност на AES България, която цели да поощрява развитието на младите хора в региона, да стимулира любознателността и уменията им и да насърчава тяхната увереност и самочувствие.

За AES България

AES присъства от 2001 г. в България и е най-големият инвеститор в енергийния сектор за последните 30 години с вложения, надхвърлящи 3,2 млрд. лева. AES България е собственик на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово, на Съоръжението за депониране на отпадъци от експлоатацията на централата край село Обручище, както и е мажоритарен собственик на AES Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.

За да научите повече, посетете www.aes.bg. Последвайте AES България във Facebook, LinkedIn, Instagram и YouTube.

За AES

Корпорацията AES (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 500. Ние осигуряваме достъпна и устойчива енергия в 14 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нашите служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света. Приходите ни за 2019 г. са 10 милиарда долара, а ние притежаваме и управляваме общо 34 милиарда долара в общи активи.

За да научите повече, посетете www.aes.com. Последвайте AES в Twitter тук: @TheAESCorp.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички