Закриват вестник "Монитор", сливат го с "Телеграф"


Закриват вестник "Монитор", сливат го с "Телеграф"
Снимка: iStock/Guliver

7227

Вестник "Монитор" излиза за последен път, след което ще бъде закрит. Спира да се печата и седмичникът "Политика". Двата вестника са собственост на дружеството "Вестник Телеграф", което е част от "Нова Броудкастинг груп", съобщиха от компанията. 

Съдържанието на вестниците ще бъде пренасочено към "Телеграф" и спортния "Мач Телеграф", както и към сайта им.

Същевременно е сменен и главният редактор на вестник "Телеграф". Досегашният - Васил Захариев, е освободен, а вестникът се поема от Виктория Пенкова. Освободен е и отговорният секретар Сергей Йотов.

Причините за промените са бързата дигитализация на медийния пазар, икономическите последици от пандемията и извънредната международна ситуация, довела до нарушаване на доставките на печатарска хартия, обясняват от медийната група в официално прессъобщение.

"Вярваме, че сме избрали точния момент за тази стъпка. Тя ще ни даде възможност да инвестираме още по-мащабно във вестниците "Телеграф" и "Мач Телеграф". И двата вестника са с водещи и стабилни позиции на българския пазар и ние ще продължим да разширяваме тяхното влияние. Това включва и онлайн пространството след успешната им дигитална трансформация от екипа на "Нет Инфо", казва Дирк Геркенс, главен изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг Груп" и директор "Програмиране, продукция и рекламни продажби" на "Юнайтед Медия" - собственика на "Нова". Нови изпълнителни директори на Vivacom и Нова Броудкастинг груп

Вестник "Монитор" излезе за последен път днес - 22 март 2022 г. Последният брой е специално издание, което обобщава значимите събития от България и света и припомня важни истории в 24 страници, белязали 24-те години, в които вестникът е издаван. Последният брой на вестник "Монитор" също така ще бъде предложен и в 24 уникални колекционерски блокчейн NFT.

"Преструктурирането на издателството ще ни позволи да фокусираме усилията си в реалния избор на българския читател - "Телеграф" и "Мач Телеграф". Промените ще ни позволят също така да подсилим водещите ни издания с част от журналистическите екипи на "Монитор" и "Политика", казва Емил Спахийски, директор "Съдържание и бизнес развитие" на "Вестник Телеграф" ЕООД.

Виктория Пенкова е новият главен редактор на вестник "Телеграф". Досега тя е била част от екипа на вестника и има над 14 години опит в криминалния ресор. Преди това е работила във вестниците "Дума" и "Кеш".

Дружеството "Вестник Телеграф" има и нов търговски директор - Ралица Тошкова, която от 12 години е част от търговския екип на "Нет Инфо" и ръководи направление "Бизнес развитие".

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички