bTV Media Group има нов изпълнителен директор


bTV Media Group има нов изпълнителен директор
Снимка: bTV Media Group

7380

Една от най-големите медийни групи у нас - bTV Media Group ще има нов главен изпълнителен директор. Името му е Ралф Бартолайт и ще заеме поста от 1 януари 2023 г.

Настоящият шеф Мартин Швехлак, който ръководи компанията през последните 2 години, ще продължи да бъде изпълнителен директор на медийната група, отговарящ за новини, дигитално съдържание и уеб проекти. С нов изпълнителен директор се похвалиха от bTV

Любош Йетмар ще се завърне в Прага, като ще прехвърли всички отговорности по надзора на бизнес операциите на българския пазар на Душан Швалек, главен оперативен директор на CME и настоящ член на надзорния съвет на bTV.

Целта на промяната е ускоряване на растежа и дигиталната трансформация на медийната група. Йетмар ще работи с Ралф Бартолайт и Душан Швалек, за да осигури приемственост и плавен преход.

Кой е Ралф Бартолайт?

Ралф Бартолайт има над 20 години управленски опит в ProSieben Sat.1 Media SE (ProSieben). Притежава богата дигитална експертиза на ръководни позиции в PlutoTV в Лос Анджелис, maxdome и Joyn в Мюнхен, и е работил по някои от най-значимите дигитални проекти на ProSieben.

"Щастлив съм да приветствам Ралф в екипа на bTV. Неговият обширен поглед върху международните медии, развлекателното съдържание, и най-вече опитът му с иновациите и дигитализацията в нашата индустрия ще го позиционират по най-добрия начин, за да ускори нашите амбициозни планове за растеж на bTV", каза Душан Швалек.

bTV Media Group e част от семейството на CME, която е собственост на международната компания PPF Group. CME е сред водещите доставчици на медийно и развлекателно съдържание в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и има телевизии на 6 пазара (Чехия, Румъния, Словакия, Словения, Хърватия и България). Компанията излъчва повече от 43 канала, платено и безплатно съдържание, достига до близо 49 милиона зрители и е притежател на водещата европейска платформа за онлайн видео съдържание - VOYO.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Антон Хекимян е новият шеф на Новините в bTV

Гена Трайкова напусна bTV, има нови шефове в нюзрума

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички