Инструменти за взимане на по-точни и бързи управленски решения


Инструменти за взимане на по-точни и бързи управленски решения
Снимка: www.balkanservices.com

3997

С разрастване дейността на една компания обемът от данни нараства значително и справянето с тази тенденция в днешно време става все по-трудно без помощта на технологиите.

Системите за бизнес анализи (т.нар. business intelligence или BI) са набор от софтуерни инструменти, които обединяват, унифицират, анализират и визуализират данни от различни източници.

Те намират приложение във всяка организация, която иска да подобри видимостта, проследимостта и отчетността, спестяват значително времето на ключови служители и решават проблема с непрекъснато нарастващия обем данни в различни системи, които са неконсистентни и сложни за анализ.

BI подобрява дейността на всички звена във фирмата, позволявайки достъп, обработка и анализ на данни от точните хора, в точния момент и по желания от тях начин. Достъпната информация спомага вземането на по-точни, бързи и навременни управленски решения, които повишават продуктивността, оптимизират разходите и ускоряват растежа на компанията.

Мениджмънтът в компанията разполага с цялостен поглед върху дейността по всяко време, базиран на актуални и верни данни, и може да следи на ежедневна база и в детайл всички важни ключови показатели. 

Qlik Sense е BI платформа от ново поколение, която дава възможност на потребителите да разкрият същността на информацията, съдържаща се в данните. Разполага с пълен набор от възможности за бизнес анализи, потребителите сами могат да изготвят справки и ползват централизирано разработени приложения, справки и дашборди.

BI системата е изцяло мобилна, позволява споделяне и колаборация между служителите, също и визуално разказване на истории чрез графично представяне на данните. Основно предимство на Qlik Sense е широкият спектър от възможности за визуализация.

Qlik е световен производител на BI софтуер, който през 2022 г. бе признат за лидер за 12-ти пореден път в престижната класация на Gartner за Аналитични и Business Intelligence платформи. Класацията Gartner Magic Quadrant дава всяка година цялостен поглед над BI платформите на пазара и детайлен анализ на възможностите на BI решенията. Много компании в световен мащаб базират избора си на BI система именно на този доклад.

BI платформата Qlik Sense бe отличена за лидер и в най-мащабното проучване сред ползватели на BI решения - BARC BI & Analytics Survey 22. Потребителите са отредили първо място на Qlik Sense в 6 категории, включително „Бизнес стойност на решението“ и "Възможности за анализи". Според доклада, BI инструментът е лидер по 45 ключови показателя, сред които потребителско изживяване, мобилно BI приложение, възможности за визуализация и други.

Консултантската IT компания Balkan Services e дългогодишен партньор на Qlik. Oт 2006 г. досега има завършени успешно над 400 BI проекта в България, Швейцария, Румъния, Белгия и др.

*Изображенията илюстрират примерни дашборди в Qlik Sense

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички

Най-четени новини


виж всички