Коронавирусът покоси известен пловдивски бизнесмен


Коронавирусът покоси известен пловдивски бизнесмен
Снимка: БГНЕС

9376

Един от първите пловдивски предприемачи – Стоян Сариев, е починал тази нощ. Той бе заразен с коронавирус и преди седмица постъпи в интензивно отделение. Състоянието му се е влошило и Сариев е издъхнал.

67-годишният собственик на една от най-старите строителни компании в Пловдив – "Стоянстрой" и създател на частна езикова гимназия под тепетата, е страдал и от диабет, съобщават местни медии.

Името на Сариев се свързва със скандалната сделка за един от седемте хълма в града – Марково тепе. Бизнесменът изкупи дела на общината в него без търг и конкурс и на ниска цена с намерение да вдигне небостъргачи. В крайна сметка продаде терена на израелска компания, реализирайки голяма печалба. В момента на мястото на тепето се издига мол със същото име.

Колегите му го описват като предприемач, който умее да рискува и смело се включва в различни мащабни проекти. На това се дължи и успехът му.

Сариев е голям почитател на тениса на маса и дори има собствен клуб за този спорт. "Той безкрайно обичаше любимия си спорт, изгради уникална база в Пловдив и се погрижи поколения тенисисти да получат и добро образование", посочват от Българската федерация по тенис на маса.

За смъртта на предприемача съобщи във Facebook неговата съпруга Ани Сариева. Ето какво написа тя:

"Днес с децата ми загубихме нашия прекрасен съпруг и баща Стоян! Почивай в мир, Стояне! Винаги ще бъдеш в нас и ще те носим в себе си усмихнат, успешен и толкова обичащ ни. Имахме прекрасен живот, любовта ни надхвърля границите на този свят и знам, че един ден пак ще бъдем заедно!"

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички