Мъск отказа да влезе в борда на Twitter


Мъск отказа да влезе в борда на Twitter
Снимка: Getty Images

2444

Най-големият акционер в Twitter Inc - Илън Мъск, реши да не се присъедини към управителния борд на компанията, обяви главният изпълнителен директор Параг Агравал. Мъск купи дял в Twitter за 2,9 млрд. долара

Мъск, който нарича себе си абсолютист на свободата на словото и често критикува Twitter, обяви на 4 април, че е придобил дял от 9,1% в компанията и каза, че планира да доведе до значителни подобрения в Интернет платформата за социални медии.

Назначаването му в борда трябваше да влезе в сила в събота, но това би му попречило да бъде действителен собственик на повече от 14,9% от обикновените акции на Twitter.

"Назначението на Илън в борда трябваше да влезе официално в сила на 9-и април, но същата сутрин Илън сподели, че вече няма желание да се присъедини към борда", отбеляза Агравал в съобщение в Twitter и допълни: "Вярвам, че това е за възможно най-добро. Ние имаме и винаги ще ценим приноса на нашите акционери, независимо дали са в нашия борд или не. Илън е най-големият ни акционер и ние ще останем отворени за неговия принос".

Новината преди време, че изпълнителният директор на Tesla - Мъск ще заеме място в управителния борд, накара някои служители в Twitter да се паникьосват относно бъдещето на способността на компанията за социални медии да модерира съдържание, посочиха за агенция Ройтерс вътрешни лица от компанията, предаде БНР. Отхвърлиха оферта на Мъск от 5000 долара за изтриване на акаунт в Twitter

Ден след като стана най-големият акционер, той стартира анкета, като попита потребителите дали искат бутон за редактиране, дългоочаквана функция, върху която работи платформата за социални медии.

Шефът на Tesla също така попита потребителите в анкета дали централата на Twitter трябва да бъде превърната в приют за бездомни - план, подкрепен от основателя Amazon Джеф Безос. Европейската гигафабрика на Tesla отвори врати (СНИМКИ)

В събота Илън Мъск предложи промени в услугата за премиум абонамента на компанията - Twitter Blue, включително намаляване на цената му, забрана на рекламата и даване на опция за плащане в криптовалутата dogecoin. Tesla изтегля близо 128 000 коли заради риск от катастрофи

От 4-ти април, когато стана ясно, че Мъск е придобил 9,1% от компанията, акциите на Twitter поскъпнаха на Уолстрийт с 27%, след което обаче в края на миналата работна седмица загубиха 7,5% от стойността си.

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички