Нов шеф на корпоративното банкиране в "УниКредит Булбанк"


Нов шеф на корпоративното банкиране в "УниКредит Булбанк"
Снимка: УниКредит Булбанк

6665

Надзорният съвет на "УниКредит Булбанк" избра Борислав Бангеев като нов директор Корпоративно банкиране, който остава член на Управителния съвет на "УниКредит Булбанк". Досега на тази позиция беше Ралука Попеску, която продължава кариерата си като директор Корпоративно банкиране на "УниКредит Банк Румъния".

Борислав Бангеев ще бъде заместен на позицията му като Главен риск директор на банката от Алберт Ангерсбах, който също предстои да бъде одобрен за член на борда на банката след получаване на необходимите регулаторни одобрения.

Надзорният съвет на "УниКредит Булбанк" взе решение да освободи от досегашните позиции Септимиу Постелнику като заместник главен изпълнителен директор на банката и Ралука Попеску като директор Корпоративно банкиране, съобщиха от банката.

Като следваща стъпка в кариерата си Септимиу Постелнику ще заеме поста главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на "УниКредит Банк Румъния". Той ще започне да изпълнява задълженията си след финализирането на процеса по одобрение от Централната банка на Румъния.

"От името на целия мениджърски екип на банката благодаря на Септимиу и Ралука за приноса им към успеха на "УниКредит Булбанк" през последните 3 години и им пожелавам бъдещи успехи на новите им позиции в Румъния. Едва ли при идването си в България са предполагали пред какви предизвикателства ще се изправим. Заедно не само че минахме през този период на безпрецедентни промени, а и запазихме и затвърдихме водещата позиция на банката като останахме верен партньор на бизнеса и подкрепихме всички наши клиенти", коментира промените в ръководството на банката Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет.

"В лицето на Борислав Бангеев и Алберт Ангерсбах нашият управленски екип печели силни лидери, на които ще разчитаме, за да продължим да сме носители на новостите в корпоративния сектор и да запазим безапелационната си лидерска позиция като предпочитан партньор на бизнеса в страната", допълва Минчева като акцентира и на опита и експертизата на двамата нови директори.

Бангеев е дългогодишен кадър на групата на "УниКредит", като е заемал различни ръководни позиции в българските и международните структури на банковата група. Той е магистър по финанси и банково дело от Софийския Университет "Св. Климент Охридски".

Алберт Ангерсбах има дългогодишен опит в областта на управление на риска в групата на "УниКредит". Той започва кариерния си път в групата през 2006 г. като последователно е заемал различни позиции, сред които Главен риск директор на банките на "Загребачка банка" в Хърватия, Yapi Credi (докато беше част от "УниКредит") и "УниКредит Банк Русия".

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Теодора Петкова официално пое ръководството на УниКредит Булбанк

"Уникредит Булбанк" продаде лоши кредити за 250 млн. евро

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички