Проф. Асен Балтов вече не е директор на Пирогов


Проф. Асен Балтов вече не е директор на Пирогов
Снимка: БГНЕС

6778

Проф. Асен Балтов вече не е шеф на столичната болница "Пирогов", съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Той е сменен в резултат на извършената наскоро проверка в спешната болница, при който Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) откри сериозни нарушения за над 1 млн. лева.

Неоснователно получените суми представляват тежко нарушение по смисъла на чл. 24 от Закона за публичните предприятия, поради което договорът за управление на изпълнителния директор на лечебното заведение проф. Балтов се прекратява от днес, посочват от здравното ведомство.

Новият директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" е проф. Иван Поромански – началник Клиника по гнойно-септична хирургия на болницата.

Проф. Поромански е завършил Медицински университет – София през 1985 г. В периода от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия към "Пирогов", като от 2005 г. до момента е началник на същата клиника.

Кой е Асен Балтов?

Проф. Асен Балтов бе сред водещите фигури в медицинските среди у нас, като участваше в Националния оперативен щаб, координирайки дейността на болниците в борбата срещу COVID-19. Балтов бе и чест гост в най-гледаните български телевизии. "Пирогов" пък бе сред лечебните заведения, които понесоха най-тежкия удар пандемията - първите случаи бяха открити именно там, а в болницата се лекуваха и много от тежките случаи на коронавирусна инфекция.

Балтов ръководи Пирогов в последните 4 и половина години – от февруари 2017 г. до днес. Преди това е началник на Първа травматологична клиника на университетската спешна болница. От 1 април 2019 г. е координатор на Експертния съвет по ортопедия и травматология към Министерството на здравеопазването.

Роден е на 19 септември 1966 г. в София. През 1984 година завършва столичното 22-ро ЕСПУ "Г. С. Раковски". През 1994 г. завършва Медицинския университет в София. Две години по-късно започва специализация по ортопедия и травматология към Втора травматологична клиника на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". Работи в спешната болница до месец декември 2006г. От края на 2006 г. до февруари 2013 г. е ординатор в Катедра "Ортопедична Травматология и Реконструктивна Хирургия" – ВМА.

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички