След ГДБОП Явор Колев става шеф в A1


След ГДБОП Явор Колев става шеф в A1
Снимка: A1 България

7251

Бившият началник на отдел "Киберпрестъпност" към ГДБОП Явор Колев вече ще работи в А1 България. Той ще отговаря за защитата на интелектуалната собственост, заемайки новооткрита ръководна длъжност в компанията, съобщават от телекома.

Бившият шеф в ГДБОП се грижи за защитата на авторските права на телевизионното и музикално съдържание на компанията. В него се включват и авторските права на спортни организации, които А1 притежава за страната, като LaLiga, Serie A, UEFA Champions League, NHL, UFC, ATP, Националната баскетболна лига и др.

"През последните няколко години А1 България се трансформира от посредник, който само осигуряваше преносната мрежа за съдържанието, в медийна компания, която предлага ексклузивно съдържание и телевизионни услуги чрез собствена платформа до крайните клиенти. Ние трябва да се грижим за нашето съдържание и да следим за неговото законно разпространение.

Радвам се, че Явор Колев прие да поеме тази роля в А1. Той е международен експерт по киберсигурност и противодействието на киберпрестъпността, с доказан опит в сферата на защитата на авторските права в телекомуникациите и софтуерното пиратство. Сигурен съм, че неговият опит и умения ще ни помогнат да се справим по-бързо с телевизионното пиратство в страната.", коментира изпълнителният директор на А1 България Александър Димитров.

Колев има дългогодишен опит в противодействието на организираната и високотехнологичната престъпност и е създател на структурите за противодействие на кибeрпрестъпността в България, като близо 15 години е техен ръководител в МВР и ДАНС.

Той дълги години се бори срещу софтуерното пиратство и киберпрестъпленията. През своята кариера в МВР Явор Колев е многократно награждаван за работата и постиженията си в борбата с организираната престъпност и киберпрестъпленията.

Hoвинaтa зa нaзнaчeниeтo идвa няĸoлĸo мeceцa, cлeд ĸaтo пpeз юли Koлeв пoдaдe ocтaвĸa oт ГДБOΠ. Toгaвa имаше cъмнeния, чe нaпycĸaнeтo мy e cвъpзaнo cъc cĸaндaлитe oĸoлo Koмиcиятa пo xaзapтa, в ĸoятo тoй пpeдcтaвлявaшe ДAHC. Heгoвoтo oттeглянe cъвпaднa cъc cътpeceниятa в дъpжaвнoтo вeдoмcтвo, ĸoитo нeпocpeдcтвeнo пpeди тoвa дoвeдoxa и дo oтcтpaнявaнeтo нa финaнcoвия миниcтъp Bлaдиcлaв Гopaнoв.

B интepвю зa bТV в ĸpaя нa ceптeмвpи Явop Koлeв ĸaтeгopичнo oтpeчe ocтaвĸaтa мy oт ГДБOΠ дa имa oбщo c тeзи cъбития.

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички