Ford пуска нов модел в Европа


Ford пуска нов модел в Европа
Снимка:

6057

Американският автопроизводител Ford се готви да предложи на европейските си клиенти нов автомобил, който да замести популярното Mondeo (на някои пазари той е известен под името Fusion).

Като съобщава изданието FordAuthority, компанията ще пусне на Стария континент автомобил с името Stormtrak, като все още е рано да се каже със сигурност дали това е нов модел, или наследник на актуалното Mondeo.

Все пак някои експерти вече са категорични, че става въпрос за комби с висок пътен просвет, които ще може да се конкурира със Subaru Outback.

Автомобилът ще бъде базиран на платформата C2, позволяваща използването на различни скоростни кутии, двигатели (такива с вътрешно горене и хибриди), като и със задвижване, което може да е само към едната ос или 4х4.

Новият модел ще се предлага и в Америка, като това е причината за нея да се подготвят различни двигатели. Базовият вариант ще получи 1,5-литров бензинов EcoBoost, а за Европа ще има и версия с 2,0-литров дизел EcoBlue. А хибридните варианти ще се предлагат и от двете страни на океана.

Дебютът на новия модел е предвиден за 2021 г., като на пазара в САЩ той ще замени Fusion. В Европа комбито ще заеме място на три модела на Ford - споменатия вече Mondeo, както и минивановете S-Max и Galaxy.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички