Ford пуска нов модел в Европа

Ford пуска нов модел в Европа

Американският автопроизводител Ford се готви да предложи на европейските си клиенти нов автомобил, който да замести популярното Mondeo (на някои пазари той е известен под името Fusion).

Като съобщава изданието FordAuthority, компанията ще пусне на Стария континент автомобил с името Stormtrak, като все още е рано да се каже със сигурност дали това е нов модел, или наследник на актуалното Mondeo.

Все пак някои експерти вече са категорични, че става въпрос за комби с висок пътен просвет, които ще може да се конкурира със Subaru Outback.

Автомобилът ще бъде базиран на платформата C2, позволяваща използването на различни скоростни кутии, двигатели (такива с вътрешно горене и хибриди), като и със задвижване, което може да е само към едната ос или 4х4.

Новият модел ще се предлага и в Америка, като това е причината за нея да се подготвят различни двигатели. Базовият вариант ще получи 1,5-литров бензинов EcoBoost, а за Европа ще има и версия с 2,0-литров дизел EcoBlue. А хибридните варианти ще се предлагат и от двете страни на океана.

Дебютът на новия модел е предвиден за 2021 г., като на пазара в САЩ той ще замени Fusion. В Европа комбито ще заеме място на три модела на Ford - споменатия вече Mondeo, както и минивановете S-Max и Galaxy.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.