Южна Корея влага над 200 млн. евро в автоиндустрията на Унгария


Южна Корея влага над 200 млн. евро в автоиндустрията на Унгария
Снимка: iStock

4621

Четири южнокорейски предприятия инвестират общо 211,5 млн. евро в Унгария, създавайки 300 нови работни места.

"Благодарение на най-модерните инвестиции в електромобилната индустрия и здравната индустрия, инвестициите в Южна Корея в Унгария за тази година се увеличават до 900 милиарда форинта (2,72 млрд. евро), което е без аналог в историята на унгарската икономика", похвали се унгарският министър на външните работи и търговията Петер Сиярто.

"В резултат Южна Корея ще бъде най-големият инвеститор в Унгария тази година", изтъкна Сиярто след среща с южнокорейския си колега Кан Кюнг-Уа, предаде Emerging Europe.

30 процента от унгарската промишлено производство идва от автомобилната индустрия.

"За Унгария е жизненоважно да може да привлече инвестиционни проекти, които включват възможно най-модерната технология и да създадат голям брой работни места с висока добавена стойност, в научноизследователската дейност в новата ера на автомобилната индустрия – ерата на електромобилността", обясни унгарският министър.

По думите му Южна Корея е лидер в разработването на електромобили, а южнокорейските корпорации са лидерите на световния пазар в производството на електрически батерии.

Някои от корейските компании изграждат първите си заводи в чужбина именно в Унгария. Те я определят като "Меката на европейското производство на автомобили", отбелязвайки квалифицираните работници, индустриална инфраструктура и добрите логистични условия, които се дължат на географското положение на страната.

Благодарение на инвестиционните проекти на южнокорейската автомобилна индустрия, в контраст с европейските и световни тенденции, през 2019 г. ефективността на унгарската автомобилна индустрия се е увеличила с 14 на сто.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички