5 лесни начина да разберете дали някой е влизал в дома ви


5 лесни начина да разберете дали някой е влизал в дома ви
Снимка: iStock/Guliver

13830

По-рано тази година японската полиция арестува млад мъж, който в продължение на 6 месеца живеел на втория етаж на частна къща. Толкова добре прикривал влизанията, излизанията и следите си, че собственикът (възрастна жена) дори не разбрала, преди синът ѝ да дойде на гости и да усети какво се случва.

Разбира се, подобни неща са рядкост, но не е лошо човек да се подсигури. Може би сте оставили ключ на съседите и се чудите дали не са влизали у вас, докато сте били на почивка или в командировка. А може би имате друга причина да се съмнявате, че някой влиза в дома ви. Ето няколко лесни начина, които ще ви помогнат да потвърдите или успокоите съмненията си.

1. Поставете бисквити под изтривалката. Ако някой стъпи на нея на влизане/излизане, ще ги счупи, а ако изтривалката е дебела, може и да не забележи.

2. Поставете чашка, пълна с мъниста зад вратата. Нарушителят на личното ви пространство ще я бутне при отварянето на вратата, а разпилените мъниста ще са знак за вас. Разбира се, той вероятно ще се опита да ги събере, затова пребройте ги предварително и следете дали някое не се е изгубило, както и къде точно сте поставили чашата.

3. Същото нещо можете да направите и с чаша с вода, макар че ако ви няма за по-дълго време мокрото петно от разлятата течност може да изсъхне, а нарушителят просто да налее нова.

4. Снимайте стаите у дома и когато се приберете, сравнете внимателно дали всичко си е на мястото.

5. Използвайте стар смартфон. Инсталирайте му приложение, което записва звук и го скрийте някъде в антрето. Този метод ще проработи, ако отсъствате за кратко време, тъй като иначе батерията ще се изтощи.

 

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички