6 начина за подсилване на имунната система


6 начина за подсилване на имунната система
Снимка: iStock/Guliver

45777

Изкрахте ли вече настинка или грип тази зима? Ако не, вероятно имате близки или познати, които са минали през неприятното преживяване. Трудно е да се опазим здрави в този сезон, но поне можем да се постараем да осигурим на организма си достатъчно сили, за да се справи с потенциалните инфекции. Даваме ви няколко примера с неща, които можете да направите, за да подсилите имунната си система.

Пийте зелен чай


Зеленият чай е богат на полифеноли и флавоноиди, които са много мощни антиоксиданти. Те помагат на тялото да се защити от редица инфекции и болести.

Събирайте слънчеви лъчи


Имунитетът е пряко свързан с наличието на витамин D в организма. А за да го получите, трябва да вземете възможно най-много слънчеви лъчи. Възползвайте се от всеки слънчев момент и се разходете на открито.

Яжте много цитруси


Имайки предвид високото съдържание на витамин С в цитрусовите плодове, по-голямата консумация със сигурност ще подсили имунната система. Смята се, че те увеличават производството на бели кръвни клетки, като същевременно помагат на организма да се бори с инфекциите.

Добавете джинджифил към менюто


Джинджифилът е силен антиоксидант. Той съдържа много витамини, сред които магнезий, желязо, цинк и калций. Джинджифилът помага за борба с вирусите и има детоксикиращи свойства.

Не забравайте меда


Медът е универсално средство, което повишава жизнения тонус и укрепва организма. Доказано е неговото бактерицидно или бактериостатично действие (унищожава или спира развитието на бактериите), а също и противовирусният му ефект.

Наспивайте се


Липсата на сън оказва огромен ефект върху имунната система. Опитайте се да лягате по едно и също време всяка вечер, за да настроите вътрешния часовник и да повишите качеството на съня си.

В SHY.BG може да прочетете за някои от най-добрите продукти за подсилване на имунитета.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички