Сокът на киселото зеле - ключ към дълголетие и красота

Сокът на киселото зеле - ключ към дълголетие и красота
Източник: БГНЕС

След дългата серия от празници е време за възстановяване и изтрезняване, и то експресно, защото само след няколко дни Ивановците и Йордановците ще подготвят нови софри.

Най-бързото решение за прогонването на махмурлука се крие в мазетата и терасите на домовете ни - зелевият сок. Някои хора прибавят към него и апетитни добавки с цел по-бързо изтрезняване, а и засищане, припомня Нова телевизия.

Освен като лек срещу махмурлука, киселото зеле е познато и като един от най-добрите антиоксиданти.

"То е една от тайните и за хубава кожа. Подмладява я и намалява бръчките. Подобрява и вида на ноктите и косата, както и обмяната на веществата", заяви диетологът Енджи Касабие.

Невероятните качества на киселото зеле са известни не само в България, а и в Южна Корея, където то е познато като кимчи. Въпреки различните варианти, то е неизменна част от корейската трапеза и важен фактор за дълголетието на хората там.

"Кимчито е вкусно и полезно. Корейската трапеза не е пълна без него. Дори и някой да не го харесва, то трябва да присъства на масата", каза още Касабие.

По данни на Световната здравна организация южнокорейците ще имат най-дългата продължителност на живота. Родените през 2030-та момичета ще живеят средно 92 години, а момчетата - 84.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.