10 книги за личностно развитие, които ще променят живота ви


10 книги за личностно развитие, които ще променят живота ви
Снимка: iStock/Guliver

52890

Развитието в правилната посока е важно за всеки един от нас като личност. Невъзможно е да успяваме, ако не работим върху себе си и не правим всичко възможно, за да бъдем най-добрата си версия. За да вървим напред, трябва да инвестираме, като тук не става въпрос задължително за пари – времето е дори по-ценно от тях, затова трябва да го използваме там, където си струва. На пазара има хиляди заглавия, които обещават да бъдат причината за вашето личностно израстване. Разбира се, голяма част от тях няма да ви бъдат полезни, тъй като споделят неща, които вече знаете. В този списък ще ви представим десет книги, които ще променят живота ви и ще ви помогнат да се превърнете в човека, който мечтаете да бъдете.

 

Мисли и забогатявай – Наполеон Хил


„Мисли и забогатявай” се появява на книжния пазар за първи път през далечната 1937 година, като от тогава насам тя е считана за една от най-великите и вдъхновяващи книги, писани някога. Мечтата да бъдем богати зависи до голяма степен от това как мислим. Всеки, който има желание да постигне успехи в кариерата си, трябва да посегне към заглавието на Наполеон Хил. Продадените екземпляри надминават петнадесет милиона, а с всеки изминал ден книгата се превръща в причина за още някого да постигне просперитет за себе си и семейството си. 

 

Седемте навика на високоефективните хора – Стивън Кови


Абсолютен факт е, че всеки един от нас се сблъсква с проблеми в ежедневието си. Независимо от това колко големи са те, ние винаги трябва да намираме най-бързото и ефективно решение за тях. Именно на това ни учи и Стивън Кови в „Седемте навика на високоефективните хора”. За да се справяме с трудностите, трябва да бъдем последователни, честни, достойни и справедливи. За постигането на това не е нужно много – промяната идва лесно, стига да я поискаме. Прочетете книгата, за да се запознаете със съветите на Стивън Кови, който ще ви покаже, че с желание целите са постижими, а с правилната нагласа пред нас няма да се появи нищо непреодолимо.

 

Безграничният потенциал – Джим Куик

Джим Куик е популярно име – всяка година той успява да събере публики от над 200 000 души, а видеата му в интернет имат стотици милиони гледания. В „Безграничният потенциал”, с помощта на прости примери, той ни показва как можем да подобрим способностите на мозъка си, за да учим по-бързо и да се развиваме в насоката, която сме избрали. Неговите методи са доказани като успешни – нужно е да промените нагласата си, да откриете мотивация и да насочите енергията си към това, което желаете да бъде вашето поприще. Ако смятате, че сте готови на това, оставете всичко останало на Джим Куик, който ще ви покаже прекия път към успеха!

 

Тънкото изкуство да не ти пука – Марк Менсън


„Тънкото изкуство да не ти пука” е най-четеното заглавие в категорията на Амазон за нехудожествена литература през 2017 година. Живеем във времената на социалните мрежи, където всичко изглежда перфектно. Вероятно и по-голямата част от нас се опитват да изглеждат винаги щастливи в интернет. Дали това всъщност ни носи позитиви, или по-скоро ни кара да се чувстваме зле? Тайната на това да бъдеш наистина доволен от живота е проста – не трябва да ти пука за мнението на останалите, а само за истински важните неща. В книгата си Марк Менсън ни учи как да гледаме реалистично на живота, след което ни запознава с тънкостите на изкуството да не ни пука.

 

Твоето его е врагът – Райън Холидей


Всеки един от нас се възхищава на някого. Истината е, че за да бъдеш успешен и проспериращ, трябва да загърбиш егото си, което в по-голямата част от времето е твой враг, а не приятел. „Твоето его е врагът” е книга, която споделя личните примери от живота на хора, които са го направили, както и на такива, които не са успели. В изданието има истории на личности от всички сфери на развитие – вътре ще откриете горчиви истини, които ще трябва да преглътнете, за да вървите напред и да постигате успехите, които жадувате.

 

Правилата на мисленето – Ричард Темплар


Всички сме срещали хора, които взимат правилните решения без колебания, реагират най-адекватно в трудни ситуации и успяват да предложат най-добрите идеи. Това е достойно за уважение. Това, което тези хора правят, е да спазват Правилата на мисленето – възможно е всички да постигнем техните резултати, стига да го поискаме. С тяхна помощ ще успеете да постигате резултати, които заслужават внимание. В книгата си Ричард Темплер споделя как да се справим със стреса, който влияе на ума ни и на способността ни да правим правилните избори. 

 

Свръхественият човек – Джо Диспенза


Често чуваме, че човешките възможности нямат граница – в книгата си „Свръхественият човек” Джо Диспенза успява да докаже това твърдение. Трудно е да си представим как бихме могли да се превърнем в „свръхествени” хора. Истината е, че не са нужни особени усилия, за да бъде постигнато това. Доктор Диспенса предоставя на читателите достъп до забележителни техники, с които ще опознаете тялото си. Той се основава на най-новите изследвания в областта на неврологията и квантовата физика, както и на богатия си опит. С негова помощ ще успеете да промените качеството си на живот,  като с всеки изминал ден ще достигате до версията на себе си, която бихте искали да бъдете.

 

Как да печелим приятели и да влияем на другите – Дейл Карнеги


Приятелите са в основата на развитието ни като личности. Както всичко останало, те също трябва да бъдат подбирани, за да можем взаимно да извличаме позитиви едни от други. В своята книга Дейл Карнеги дава съвети за това как да развием способностите си за общуване, като ни кара да си задаваме въпроси, с които да опознаваме себе си и да достигаме до лични истини, които да променят живота ни. Колкото повече усвоите от споделеното в книгата, толкова повече ще извличате от ежедневието си.

 

Силата на положителното мислене – Норман Винсънт Пийл


Положителното мислене е в основата на това да се развиваме пълноценно като личности. След като прочетете „Силата на положителното мислене” от Норман Винсън Пийл ще знаете как да се спасите от лошите си навици, как да накарате околните да ви харесват, както и как да се лишите от напрежението вкъщи и на работното си място. Ако използвате съветите, които авторът дава, ще водите по-добър живот, в който всяка сутрин ще започва с усмивка.

 

Атомни навици: Минимална промяна, забележителни резултати – Джеймс Клиър


Джеймс Клиър се е доказал като един от водещите експерти по изграждане на навици. В своята книга той споделя стратегията си за успех, която доказано работи за всеки – без значение от това кой сте и с какво се занимавате. Лошите навици са трудни за отказване, но щом това се случи, животът ви ще се промени. Макар и да не осъзнаваме, навиците влияят на здравето ни, поведението ни и на това как общуваме. Направете първата крачка, за да започнете да живеете така, както искате, а не така, както са наложили навиците ви.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички