11-те най-странни забрани в училища по света


11-те най-странни забрани в училища по света
Снимка: iStock/Guliver

8316

Макар когато пораснем да твърдим друго, истината е, че годините в училище не са никак лесни. Положението се утежнява, когато се налагат безумни забрани, което се случва в повече учебни заведения, отколкото предполагате. 

Ето кои са някои от странните забрани в училища в различни държави.

1. Да си имаш най-добър приятел. Училище в Лондон забрани децата да дават такова определение на някое от другарчетата си, защото можело други да се засегнат.

2. Прегръдките. В школо в Нортхямптън, Англия те са забранени, защото децата трябвало "да се научат да уважават личното пространство на останалите".

3. Клиновете. Забранени са в училище в американския щат Масачузетс, защото "разсейвали противоположния пол".

4. Раниците. Колкото и да е странно, някои училища в САЩ забраняват в класната стая да се влиза с раница. Причината са случаите на стрелби в школата, като презумцията е, че в раницата може да се носи оръжие.

5. Ластиците. Забранени са в някои училища отново в САЩ, тъй като децата си играели с тях и се разсейвали.

6. Хвърлянето на снежни топки в междучасието. Според едно училище във Великобритания това е опасно и съответно трябва да бъде забранено.

7. Късите панталони за момчетата. Британско училище ги забрани и в знак на протест срещу мярката, момчетата се появиха в часове... с къси поли.

8. Поканите за рожден ден. В друго школо на Острова забраняват да се раздават покани за рожден ден освен ако всички деца от класа не са поканени, защото иначе някой може да се почувства пренебрегнат.

9. Панделките в косите. Според някои училища във Великобритания те подхождат на униформите и - отново - действат разсейващо.

10. Ботушите на марката UGG. Забранени са в едно американско училище, тъй като горната им част е малко по-широка и учениците криели там мобилните си телефони по време на час.

11. Червените химикалки, като тази забрана е за учителите. Според едно британско училище когато учениците си видят грешките на контролно, поправени с червен химикал, се разстройват и стресират. Затова червеното мастило е забранено.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички