3 грешки, които спъват кариерата ви


3 грешки, които спъват кариерата ви
Снимка: Thinkstock

7571

За успеха има доста погрешни схващания и повечето са свързани със самите нас. Не умеем да гледаме обективно на собствените си труд и постижения. Не успяваме да признаем личните си победи, когато ги извоюваме. И през повечето време смятаме, че не сме толкова успешни, колкото всъщност сме, пише Inc.com. Ето кои са най-големите грешки, които може би допускате по пътя към успеха:

1. Изоставяте целите си, когато ги достигнете

Колко пъти сте влагали огромни усилия, енергия и време в цел, която ви се е струвала важна, за да се доберете до нея и да откриете, че тя е само една малка стъпка към нещо по-голямо? Няма нищо нередно в това след покоряването на едни върхове, да вървим към други, непознати – така се гради кариера. Грешката е, че променяме дефиницията си за успех всеки път, когато променим целите си. Случвало ли ви се е да постигнете победа, за която сте смятали, че ще ви направи успешни? Ако да, познайте какво… наистина сте успешни!

2. Очаквате успехът да ви промени

Представяме си, че постигането на целите ни ще ни преобрази напълно. Например „Ако печелех повече, тогава бих разполагала с всички необходими средства и нямаше да се тревожа за нищо”. Проблемът с всички тези „ако” е, че когато „ако” стане факт, то рядко е следвано от „тогава”. Постигането на целта не е нищо повече от постигане на целта. То няма да преобърне целия ви живот, поради което ще си останете само с разочарованието.

3. Смятате успеха за място, до което трябва да стигнете и на което да останете

Повечето от нас гледат на успеха като на дестинация, която можем да достигнем с постоянен, дългогодишен труд; на която да си построим къща, да се нанесем и никога да не я напуснем. Но успехът е кратък миг, който повечето от нас преживяват многократно в живота си. А след него – като планинар, който изкачва някакъв връх, прави си няколко селфита и после тръгва обратно надолу – продължаваме нататък.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички