3 сутрешни навика, които ни превръщат в неудачници


3 сутрешни навика, които ни превръщат в неудачници
Снимка: iStock/Guliver

11890

Много хора правят 3 често срещани грешки всяка сутрин. Не е изненадващо, че ден, който е започнал погрешно, носи много неуспехи и разочарования. Искате ли да бъдете ефективни и енергични през целия ден? Искате ли да спрете да се чувствате като нещастен неудачник?

Просто спрете да правите тези 3 неща сутрин и животът ви ще се промени към по-добро. Ще бъде трудно само през първите 2 седмици, след това ще свикнете и ще започнете да се наслаждавате на всекидневието си, съветва РИА Новости.

Грешка №1: Не ставате моментално

Колко минути губите всяка сутрин, просто търкаляйки се в леглото и ровейки из интернет? 10 до 15 минути всяка сутрин. Сега умножете тези числа по 365. Това е впечатляващо число.

Първо преместете телефона извън обсега на ръката ви, както и дистанционното на телевизора. Позволете ми да ви кажа една тайна, механичните будилници все още съществуват. Когато алармата звъни, станете след минута и отидете да се измиете. Денят, започнал с отлагането на това действие ще продължи зле.

Грешка №2: Обилна или оскъдна закуска

Това, което вкарвате в стомаха си сутрин, ще енергизира тялото ви през целия ден. Храната трябва да е здравословна и разбира се вкусна. Трудно е да се чувствате освежени без закуска. В същото време тежките, мазни храни ще накарат тялото ви да изразходва много енергия, за да я преработи. Не ви призовавам да ядете зърнени храни, ако са ви отвратителни. Намерете подходящата закуска и експериментирайте.

Грешка №3: Не се поддържате чисти

Става въпрос за общата хигиена. Трябва да имате достатъчно време сутрин, за да вземете душ, да се обръснете и облечете спокойно. Ето защо е толкова важно да си навиете часовника на време.

Излизайки от вкъщи, трябва да се чувствате свежи, миришещи добре и ободрени. Дрехите ви трябва да са чисти и изгладени. Без това няма да се чувствате уверени. Представете си човек, който набързо изяжда един сандвич, отпива глътка горещо кафе, навлажнява лицето си с два пръста, облича първата попаднала му дреха и излиза от дома си под стрес (тъй като вече закъснява). Вероятно няма да има "страхотен ден".

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички